Pred članovima Saveta za osobe sa posebnim potrebama na današnjoj sednici, našlo se  Razmatranje odgovora Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novg Sada povodom dopisa Saveta u vezi sa regulisanjem saobraćaja semaforima na teritoriji Grada Novog Sada.

Na zahtev ovog Saveta  Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je dala odgovor u kojem se kaže da semafor Bulevara Mihajla Pupina-Žarka Zrenjanina, nema mogućnost produženja trajanja zelenog svetla, Bulevar Oslobođenja-Jevrejska, Futoška ima četiri različita programa tokom dana, zeleno za pešake traje oko 20 sekundi osim tokom noći to jest posle 21h pa do 5h ujutru i planirano je da se u narednom periodu izmeni noćni program kao i da ga aktiviramo nakon 23h. Na raskrsnici Futoški put-Hajduk Veljkova, Cara Dušana, u narednom periodu se planira izmena rada semafora i ima mogućnost produženja od 4 do 6 sekundi. Na semaforu Narodnog fronta-Šekspirova, povećano je zeleno vreme za pešake na 15 sekundi, a za pešački prelaz u centru Rumenke, gde je dužina trajanja zelenog svetla 8 sekundi i zaštitino vreme 10 sekundi, ova gradska uprava je mišljenja je to vreme dovoljno.

Savet se složio da za jednu od narednih sednica pozovu predtavnika Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište koji bi dodatno dali objašnjenja za regulisanje saobraćaja semaforima na problematičnim pešačkim prelazima.