Председник Скуштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примио је данас  представнике Екуменске хуманитарне организације (ЕХО) из Новог Сада, коју је предводио извршни директор Роберт Бу заједно са партнерским организацијама из Дортмунда – ”Evangelische Jugend Dortmund und Lunen i EV. Noah Kirchgemeinde Dormund” које су предводили Регина Кајзер и Берн Шерн испред црквених заједница општине Ноа.

Група од  15 младих волонтера из Дортмунда заједно са 10 волонтера из ЕХО организације су у периоду од 17. до 26. јула боравили и радили у Комесеријату за избеглице и миграције и УНХЦР-у. Посетили су Транзитно-прихватни центар Обреновац, представљен им је рад ЕХО, фондације ”Нови Сад 2021-Европска престоница културе” и платформе за младе ”ОПЕНС 2019”. Боравили су у Транзитно-прихватном центру у Суботици, обилазили Фрушку гору, Сремске Карловце и ромско насеље у насељу Мишар у Шапцу.

 Председник Скупштине Града Здравко Јелушић захвалио се у име грађана Новог Сада, градоначелника Милоша Вучевића  и у своје име за данашњу посету  и такође изразио захвалност за  оно што ови млади људи раде какао би помагали другима.

IKA_8106

  • Данас испред себе видим пре свега младе људе и то ми даје за право да верујем да Европа има будућност у којој ће се људи још више разумети него што је то данас случај. Нагласио је да је Дортмуд један од градова са којим Нови Сад има братске везе и да су грађани Дортмунда увек били спремни да помогну када је то требало.

IKA_8104

Председник Јелушић је гостима објаснио како функционишу институције града, а том приликом је истакао да је Град Нови Сад, град са најстабилнијим финансијама у Србији. Са поносом је додао да ће Нови Сада бити Европска  престоницу младих 2019. године и Европску престоницу културе 2021. године, те позвао присутне да узму активно учешће у тим годинама које су веома битне за Нови Сада у достизању Европских вредности.