Sugrađanin Strahinja Bojović predočio je peticiju sa preko 130 potpisa i obratio se članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge ispred stanovnika Ulice Mikole Kočiša i okolnih ulica, u želji da zatraži rešenje problema sa kojim se već duže vreme suočavaju.

Problem ovih ljudi, kako je objašnjeno na današnjoj sednici, je blizina Metadonskog centra u koji svakodnevno dolaze narkomanski zavisnici po terapije. Njihovo problematično ponašanje, korišćenje narkotika i alkohola na javnim površinama, ne prezajući od prolaznika, pa i dece, izazivaju strah i neprijatnosti. Nakon primljene terapije oni se okupljaju i zadržavaju u neposrednoj blizini Centra, neretko se međusobno sukobljavaju, a žitelji ove ulice tvrde i da na ulici preprodaju narkotike i konzumiraju ih, a to je upravo ispred kuća i u blizini puta kojim se kreću stanovnici tog dela grada. Oni smatraju da su veoma ugroženi i oni i njihova deca, zbog prisustva velikog broja ovih problematičnih ljudi, dilera, agresivnih i razbojnički nastrojenih osoba, a naročito što iza sebe ostavljaju gomile smeća, špriceve i igle od korišćenja narkotika. Bilo je i nekoliko slučajeva provala u kuće i dvorišta kao i krađa, pa smatraju da je krajnje vreme da se ovaj problem reši i to uključivanjem što većeg broja ljudi i institucija.

Na nesnosnu buku koja dopire iz diskoteka u Kineskoj četvrti i remećenje javnog reda i mira onih koji se okupljaju na tom prostoru, ukazala je Slavica Mučibabić iz Šekspirove ulice. Prema njenim rečima, pomenute diskoteke i klubovi ne poštuju radno vreme, kao ni jačinu dozvoljene buke, rade bez potrebnih dozvola, a s obzirom da u tim objektima ne postoji ni vodovodna ni kanalizaciona mreža, stanari okolnih zgrada zaista trpe mnoge neprijatnosti i probleme. Obraćali su se u više navrata komunalnoj policiji koja nije na adekvatan način rešila ni jedan problem, pa su primorani da zamole Komisiju da u njihovo ime uputi zahteve za rešavanje ovih problema svim nadležnim institucijama, što će Komisija i učiniti.

Komisija je razmatrala i pristigle odgovore na ranije postavljena pitanja koje će proslediti sugrađanima.