Суграђанин Страхиња Бојовић предочио је петицију са преко 130 потписа и обратио се чланицама и члановима Комисије за представке и предлоге испред становника Улице Миколе Кочиша и околних улица, у жељи да затражи решење проблема са којим се већ дуже време суочавају.

Проблем ових људи, како је објашњено на данашњој седници, је близина Метадонског центра у који свакодневно долазе наркомански зависници по терапије. Њихово проблематично понашање, коришћење наркотика и алкохола на јавним површинама, не презајући од пролазника, па и деце, изазивају страх и непријатности. Након примљене терапије они се окупљају и задржавају у непосредној близини Центра, неретко се међусобно сукобљавају, а житељи ове улице тврде и да на улици препродају наркотике и конзумирају их, а то је управо испред кућа и у близини пута којим се крећу становници тог дела града. Они сматрају да су веома угрожени и они и њихова деца, због присуства великог броја ових проблематичних људи, дилера, агресивних и разбојнички настројених особа, а нарочито што иза себе остављају гомиле смећа, шприцеве и игле од коришћења наркотика. Било је и неколико случајева провала у куће и дворишта као и крађа, па сматрају да је крајње време да се овај проблем реши и то укључивањем што већег броја људи и институција.

На несносну буку која допире из дискотека у Кинеској четврти и ремећење јавног реда и мира оних који се окупљају на том простору, указала је Славица Мучибабић из Шекспирове улице. Према њеним речима, поменуте дискотеке и клубови не поштују радно време, као ни јачину дозвољене буке, раде без потребних дозвола, а с обзиром да у тим објектима не постоји ни водоводна ни канализациона мрежа, станари околних зграда заиста трпе многе непријатности и проблеме. Обраћали су се у више наврата комуналној полицији која није на адекватан начин решила ни један проблем, па су приморани да замоле Комисију да у њихово име упути захтеве за решавање ових проблема свим надлежним институцијама, што ће Комисија и учинити.

Комисија је разматрала и пристигле одговоре на раније постављена питања које ће проследити суграђанима.