Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Oktobarske nagrade Novog Sada za 2017. godinu.

Članovi Komisije su utvrdili da je blagovremeno, a to je do 15. septembar 2017. godine, pristiglo 10 predloga za kandidate za dodelu Oktobarske nagrade. Među predloženim kandidatima su: sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić, Klub eminentnih davalaca krvi “Izvorni klub 100”, redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dragan Munitlak, “Kaćke novine”, Svetozar Pajić Dijak, direktor Folklornog udruženja “Veliko kolo” Veternik Milan Veselinović, Galerija Matice Srpske, “Dnevnik”, dirigent Tamara Adamov Petijević i direktor Šahovskog kluba “Jugović” dr Miroslav Kopanja.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. Novembarska povelja  dodeljuju se građaninu i grupi građana za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.