Galerija Matice srpske i list “Dnevnik” dobitnici su Oktobarske nagrade za ovu godinu, dok su Dom zdravlja “Novi Sad” i svetski i evropski šampion u savate boksu i humanista Goran Bajšanski dobitnici Novembarske povelje za 2017. godinu, odlučeno je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Galeriji Matice srpske Oktobarska nagrada dodeljena je za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i umetnosti, postignuta prikupljanjem, proučavanjem, zaštitom i predstavljanjem kulturnog nasleđa i umetničkih vrednosti srpskog naroda u zemlji i inostranstvu tokom 170 godina, kao i za podsticanje savremenog umetničkog stvaralaštva čime je postala čuvar nacionalnog kulturnog nasleđe.

Dnevnom listu “Dnevnik” Oktobarska nagrada dodeljena je za izuzetne rezultate postignute u oblasti novinarstva i informisanja tokom 75 godina rada.

Domu zdravlja “Novi Sad” Novembarska povelja dodeljena je za razultate ostvarene u pružanju primarne zdravstvene zaštite tokom 50 godina rada i doprinos očuvanja zdravlja stanovništva unapređenjem preventivnih zdravstvenih usluga.

Svetskom i evropskom šampionu u savate boksu i humanisti Goranu Bajšanskom Novembarska povelja dodeljena je za nesebičan rad u organizovanju humanitarnih i sportskih aktivnosti u cilju pružanja pomoći bolesnim i socijalno ugroženima, čime je humanista i sportista postao uzor sugrađanima i dokazao da je briga o drugima najviša ljudska i društvena vrednost.

Ovogodišnjim laureatima najviša gradska priznanja biće dodeljena na svečanosti u Gradskoj kući, u ponedeljak, 23. oktobra.

Na početku svečane sednice odbornici i odbornice su minutom ćutanja odali poštu nedavno preminulom dugogodišnjem kulturnom radniku i dobitniku Oktobarske nagrade Grada Novog Sada za 2015. godinu Ismetu Atiću.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada. Novembarska povelja  Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.