Галерија Матице српске и лист “Дневник” добитници су Октобарске награде за ову годину, док су Дом здравља “Нови Сад” и светски и европски шампион у савате боксу и хуманиста Горан Бајшански добитници Новембарске повеље за 2017. годину, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Галерији Матице српске Октобарска награда додељена је за изузетна остварења у области културе и уметности, постигнута прикупљањем, проучавањем, заштитом и представљањем културног наслеђа и уметничких вредности српског народа у земљи и иностранству током 170 година, као и за подстицање савременог уметничког стваралаштва чиме је постала чувар националног културног наслеђе.

Дневном листу “Дневник” Октобарска награда додељена је за изузетне резултате постигнуте у области новинарства и информисања током 75 година рада.

Дому здравља “Нови Сад” Новембарска повеља додељена је за разултате остварене у пружању примарне здравствене заштите током 50 година рада и допринос очувања здравља становништва унапређењем превентивних здравствених услуга.

Светском и европском шампиону у савате боксу и хуманисти Горану Бајшанском Новембарска повеља додељена је за несебичан рад у организовању хуманитарних и спортских активности у циљу пружања помоћи болесним и социјално угроженима, чиме је хуманиста и спортиста постао узор суграђанима и доказао да је брига о другима највиша људска и друштвена вредност.

Овогодишњим лауреатима највиша градска признања биће додељена на свечаности у Градској кући, у понедељак, 23. октобра.

На почетку свечане седнице одборници и одборнице су минутом ћутања одали пошту недавно преминулом дугогодишњем културном раднику и добитнику Октобарске награде Града Новог Сада за 2015. годину Исмету Атићу.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада. Новембарска повеља  Новог Сада додељује се поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.