На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматрани су проблеми становника у близини Метадонског центра, Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије и Скупштине станара зграде на Тргу царице Милице број 4.

Представници становника у улицама које се налазе у непосредној близини Метадонског центра поново су пред Комисијом изнели свој проблем везан за стално присуство наркоманских зависника и дилера и њихово непримерено понашање у њиховим улицама и свакодневно угрожавање безбедности њихове деце и њих самих. Према њиховим речима, приметно је да су ЈКП „Градско зеленило“ и ЈКП „Чистоћа“ урадили велики део посла око рашчишћавања запуштених зелених површина и да тај део сада изгледа прегледније и боље, али основни проблем је и даље остао нерешен. Они су навели да и даље имају проблеме са корисницима метадона који се окупљају на том простору, галаме, прете им док пролазе поред њих, упадају им у куће и користе наркотике на улици. Према њиховим речима они једино решење виде у измештању Метадонског центра на неку другу локацију, по могућству изван насељеног места.

Представници Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије обратили су се са захтевом да се, у складу са Акционим планом за побољшање положаја ратних ветерана односно учесника оружаних акција после 17. августа 1990. године и рата 1999. године који је донела Влада АП Војводине, омогући одобравање повлашћене годишње карте за све линије градског и приградског превоза за саме ратне ветеране, али и за супруге преминулих ратних ветерана. Такође су захтевали и одобравање попуста код плаћања рачуна обједињене наплате ЈП „Информатика“ у висини од 50% од укупног задужења на нивоу месечног плаћања.