Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, помоћница градоначелника Љиљана Коковић, секретар Скупштине града Марко Радин и шеф кабинета председника Скупштине Дејан Шијак примили су данас у новосадском парламенту учеснике пројекта “Недеља толеранције – Међу вама смо”,09-11-17-4

 које Удружење “Витезови осмеха” реализују са циљем смањења сегрегације и активније социјалне и културолошке интеграције деце и младих са сметњама у развоју.

Учесници овог пројекта, ђаци Основне школе “Светозар Марковић – Тоза” и Школе за основно и средње образовање “Милан Петровић” међусобно сарађују кроз подстицање кросгенерацијске сарадње и дивергентну културолошку муђувршњачку размену, а данашњу посету Скупштини града искористили су да домаћине упознају са активностима пројекта.09-11-17-5

Председник Скупштине града Здравко Јелушић истакао је да му је задовољство што је учеснике овог важног пројекта примио у Скупштини града, истовремено им пожелевши успеха у раду.

Пројекат “Недеља толеранције – међу вама смо”, почиње данас и трајаће до 17. новембра. Током Недеље толеранције одржаће се низ радионица, осмишљен је заједнички драмски наступ ученика две школе, а биће одржани Час толеранције и Фестивал толеранције, као два централна догађаја са великим бројем учесника.

Током посете, млади гости су обишли и Велику салу Скупштине, где им је секретар Скупштине града Марко Радин објаснио како изгледа заседање градског парламента, како одборнице и одборници гласају и о чему најчешће расправљају током заседања.

Пројекат “Недеља толеранције – Међу вама само” реализује се под покровитељством Градске управе за социјалну и дечију заштиту.