Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i sekretar Skupštine grada Marko Radin boravili su u jednodnevnoj poseti Kumanovu, povodom obeležavanja Dana makedonskog grada.13-11-17-1

Tokom boravka u Kumanovu, članovi novosadske delegacije su vodili razgovore sa gradonačelnikom Grada Kumanova Maksimom Dimitrievskim, predstavnicima Grada, načelnicima gradskih resora, kao i rukovodiocima gradskih preduzeća, odbornicima i predstavnicima Skupštine Grada Kumanova. Tom prilikom istaknuta je spremnost za proširivanje i produbljivanje saradnje između dva grada u oblastima kulture, kao i drugim oblastima od obostranog interesa.

Tokom posete makedonskom gradu, predsednik Skupštine Grada Novog Sada i sekretar Skupštine položili su venac na spomenik oslobodiocima Kumanova u Drugom svetskom ratu,13-11-17-2 nakon čega je održana svečana sednica Skupštine Grada Kumanova, na kojoj su, pored novosadske delegacije, prisustvovali predstavnici gradova regiona, ambasada, međunarodnih organizacija i drugi.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić tokom razgovora sa zvaničnicima Grada Kumanova izrazio je spremnost da zajedno sa gradonačelnikom Grada Novog Sada Milošem Vučevićem nastavi sa radom na  proširivanju polja saradnje i razmeni iskustava u oblastima kulture, privrede, obrazovanja, kao i drugim oblastima od obostranog interesa i značaja.

13-11-17-3Čestitajući praznik Grada Kumanova, predsednik gradske Skupštine Zdravko Jelušić je preneo domaćinima iskrene čestitke gradonačelnika Grada Novog Sada Miloša Vučevića i predao prigodan poklon gospodinu Dimitrievskom u ime Grada Novog Sada.

U okviru obeležavanja Dana Kumanova, delegacija Grada Novog Sada prisustvovala je i otvaranju izložbe grafika lokalnih umetnika.