Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и секретар Скупштине града Марко Радин боравили су у једнодневној посети Куманову, поводом обележавања Дана македонског града.13-11-17-1

Током боравка у Куманову, чланови новосадске делегације су водили разговоре са градоначелником Града Куманова Максимом Димитриевским, представницима Града, начелницима градских ресора, као и руководиоцима градских предузећа, одборницима и представницима Скупштине Града Куманова. Том приликом истакнута је спремност за проширивање и продубљивање сарадње између два града у областима културе, као и другим областима од обостраног интереса.

Током посете македонском граду, председник Скупштине Града Новог Сада и секретар Скупштине положили су венац на споменик ослободиоцима Куманова у Другом светском рату,13-11-17-2 након чега је одржана свечана седница Скупштине Града Куманова, на којој су, поред новосадске делегације, присуствовали представници градова региона, амбасада, међународних организација и други.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић током разговора са званичницима Града Куманова изразио је спремност да заједно са градоначелником Града Новог Сада Милошем Вучевићем настави са радом на  проширивању поља сарадње и размени искустава у областима културе, привреде, образовања, као и другим областима од обостраног интереса и значаја.

13-11-17-3Честитајући празник Града Куманова, председник градске Скупштине Здравко Јелушић је пренео домаћинима искрене честитке градоначелника Града Новог Сада Милоша Вучевића и предао пригодан поклон господину Димитриевском у име Града Новог Сада.

У оквиру обележавања Дана Куманова, делегација Града Новог Сада присуствовала је и отварању изложбе графика локалних уметника.