Секретар Скупштине Града Новог Сада Марко Радин, одборник новосадског парламента из Будисаве Ђула Киш и шеф кабинета председника Скупштине Дејан Шијак примили су данас у градском парламенту делегацију Скупштине Општине Прњавора из Републике Српске.25-11-17-4

Делегацију Прњавора предводио је председник Скупштине Општине Жељко Симић, а са њим у посети Новом Саду дошли су и два одборника Скупштине Општине Прњавор др Бранко Шиканић и Владо Живковић, док је састанку присуствовао и председник Удружења за сарадњу Будисаве и Прњавора Миленко Панић, удружења које већ 15 година унапређује односе новосадске месне заједнице и општине у Републици Српској.

Током сусрета је речено да би искуства Новог Сада у раду администрације и комуналног система града била од помоћи за Општину Прњавор. Посебно је наглашено да је у Прњавору отворена индустријска зона, те да би искуства и знања Новог Сада у овој области била драгоцена за град из Републике Српске.25-11-17-5

Током разговора је предочено да многи млади из Прњавора долазе да студирају у Нови Сад, али и да многи привредници Општине Прњавор сарађују са привредницима Новог Сада. Поред тога, како је објашњено, постоји велики потенцијал за сарадњу организација која се баве културом и спортом.

У оквиру посете Новом Саду, делегација Општине Прњавор сутра ће посетити Будисаву, са којом гаје пријатељске односе дуже од деценије.