Полагањем цвећа на спомен обележје и паљењем свећа, данас је у Новом Саду обележена шеста годишњица од пожара у дискотеци “Контраст”, у којем је погинуло шест младих људи, Марина Аничић, Зоран Игњатовић, Марко Павловић, Ренато Вуковић, Милена Далмација и Тамара Миладиновић.01-04-18-1

У име Града Новог Сада цвеће је положио председник Супштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, који је истакао да је пре шест година ово место на данашњи дан било место страшне трагедије у којој је шест младих људи изгубило живот.

– Морамо се захвалити пре свега породицама жртава које су и данас у ситуацији да поново повређује ране које никад неће зацелити из разлога да то буде опомена свим онима који су у ситуацији да доносе одлуке које могу утицати на животе људи. У међувремену је донет и “Тамарин закон”, закон који ближе уређује противпожарну заштиту пре свега у угоститељским објектима. Али, свесни смо да је закон само мртво слово на папиру уколико не постоји шира свест људи о томе колико нечији потпис на неком папиру може бити ствар одлуке о животу и смрти. Ово је место и време да се увек подсетимо на то колико је битно да се са пуном свешћу доносе одлуке које се тичу пре свега наше деце и свих грађана – казао је председник Скупштине града Здравко Јелушић.01-04-18-2

Он је додао да не постоје речи које могу на адекватан начин изразити саучешће породицама, “које на овом месту поново и поново појачавају свест о битности односа када је противпожарна заштита у питању”.

– На томе могу само да им се захвалим – поручио је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.

У име породица жртава пожара, окупљенима се обратио отац Тамаре Миладиновић, Бранко Миладиновић истакавши да је Удружење “Истина – Тамарини закони” за шест година, на округлим столовима за измену Устава у погледу промене правосуђа, дало један значајан допринос.

– У име свих грађана Србије, преузели смо све мере да се имунитет судијама и тужиоцима укине, да им се уведе лиценца и да се констатује одговорност – прецизирао је Бранко Миладиновић, додајући да се оваква трагедија ником више не понови.