Vrtić “Veverica”, Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, nakon detaljne rekonstrukcije zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković, ponovo je počeo sa radom. Tokom današnje posete predsednika Skupštine Grada Novog Sada Zdravka Jelušića vrtiću, istaknuta ja zahvalnost Fondaciji koja je finansirala zamenu kompletne spoljne stolaraje i izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom, ali i roditeljima koji su nakon rekonstrukcije pomogli da se unutrašnjost vrtića okreči.24-04-18-1

Predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić istakao je prilikom obilaska vrtića “Veverica” da je Fondacija Novak Đoković prepoznata u Srbiji kao Fondacija koja pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

– Nama je drago što su prepoznali potrebe Grada Novog Sada i mi im se na tome zahvaljujemo. Ovaj objekta je davno izgrađen i neophodna su ulaganja da bi se našim najmlađim sugrađanima stvorili uslovi za njihov lepši i udobniji boravak, ali i da zaposleni rade u boljem okruženju – poručio je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

On je istakao da je Grad otvoren i za druge “koji su spremni da pomogu tamo gde se može pomoći”.

– Nadam se da će Novak Đoković biti ponovo prvi na ATP listi, jer sam siguran da bi Novak Đoković bio broj jedan na top listi dobrih ljudi kada bi ona postojala – zaključio je predsednik gradskog parlamenta.24-04-18-2

Donacija vrtiću je iznosila 4,9 miliona dinara, a rukovodilac Sektora za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković Gorana Džudžo Jakovljević istakla je da saradnja sa Predškolskom ustanovom Radosno detinjstvo nije prva.

– Predškolska ustanova Radosno detinjstvo je jedna od najvećih u Srbiji, sa velikim brojem dece i velikim brojem objekata. Svesni smo da su ulaganja potrebna, kako bi se kvalitet obrazovanja održao i podigao. Kroz ovaj projekat želeli smo da u vrtić koji je davno izgrađen vratimo stari sjaj, da deca imaju bolji i kvalitetniji objekat u kojem provode vreme – rekla je Džudžo Jakovljević.

Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu i Predškolskoj ustanovi na strpljenu dok su se sređivali svi preduslovi za realizaciju ovog projekta, kao i roditeljima što su dodatno uložili trud kako bi vrtić bio okrečen, precizirajući da Fondacija svoja sredstva i energiju ulaže u poboljšanje uslova odrastanja dece predškolskog uzrasta širom Srbije.24-04-18-3

Direktorica Predškolske ustanove Radosno detinjstvo Mirjana Đurđev objasnila je da u vrtiću “Veverica” u Ulici ekiskopa Visariona boravi više od 260 dece u devet vaspitnih grupa

– Urađena je kompletna spoljna stolarija tako da je energetska efikasnost dovedena na najviši nivo. Deci će zimi biti toplije, leti ugodnije, a to je Fondacija i prepoznala u smislu boljitka boravka dece i zaposlenih u vrtiću – podvukla je Đurđev, zahvalivši se Fondaciji, kao i roditeljima koji su pomogli da u krečenju objekta.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao globalna organizacija koja ulaže u kvalitetno predškolsko obrazovanje u Srbiji. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice.