Вртић “Веверица”, Предшколске установе Радосно детињство, након детаљне реконструкције захваљујући донацији Фондације Новак Ђоковић, поново је почео са радом. Током данашње посете председника Скупштине Града Новог Сада Здравка Јелушића вртићу, истакнута ја захвалност Фондацији која је финансирала замену комплетне спољне столараје и изградњу приступне рампе за особе са инвалидитетом, али и родитељима који су након реконструкције помогли да се унутрашњост вртића окречи.24-04-18-1

Председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић истакао је приликом обиласка вртића “Веверица” да је Фондација Новак Ђоковић препозната у Србији као Фондација која помаже онима којима је помоћ потребна.

– Нама је драго што су препознали потребе Града Новог Сада и ми им се на томе захваљујемо. Овај објекта је давно изграђен и неопходна су улагања да би се нашим најмлађим суграђанима створили услови за њихов лепши и удобнији боравак, али и да запослени раде у бољем окружењу – поручио је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

Он је истакао да је Град отворен и за друге “који су спремни да помогу тамо где се може помоћи”.

– Надам се да ће Новак Ђоковић бити поново први на АТП листи, јер сам сигуран да би Новак Ђоковић био број један на топ листи добрих људи када би она постојала – закључио је председник градског парламента.24-04-18-2

Донација вртићу је износила 4,9 милиона динара, а руководилац Сектора за имплементацију програма и пројеката Фондације Новак Ђоковић Горана Џуџо Јаковљевић истакла је да сарадња са Предшколском установом Радосно детињство није прва.

– Предшколска установа Радосно детињство је једна од највећих у Србији, са великим бројем деце и великим бројем објеката. Свесни смо да су улагања потребна, како би се квалитет образовања одржао и подигао. Кроз овај пројекат желели смо да у вртић који је давно изграђен вратимо стари сјај, да деца имају бољи и квалитетнији објекат у којем проводе време – рекла је Џуџо Јаковљевић.

Она се захвалила Граду Новом Саду и Предшколској установи на стрпљену док су се сређивали сви предуслови за реализацију овог пројекта, као и родитељима што су додатно уложили труд како би вртић био окречен, прецизирајући да Фондација своја средства и енергију улаже у побољшање услова одрастања деце предшколског узраста широм Србије.24-04-18-3

Директорица Предшколске установе Радосно детињство Мирјана Ђурђев објаснила је да у вртићу “Веверица” у Улици екископа Висариона борави више од 260 деце у девет васпитних група

– Урађена је комплетна спољна столарија тако да је енергетска ефикасност доведена на највиши ниво. Деци ће зими бити топлије, лети угодније, а то је Фондација и препознала у смислу бољитка боравка деце и запослених у вртићу – подвукла је Ђурђев, захваливши се Фондацији, као и родитељима који су помогли да у кречењу објекта.

Фондација Новак Ђоковић основана је 2007. године као глобална организација која улаже у квалитетно предшколско образовање у Србији. Рад Фондације темељи се на уверењу да се предшколским образовањем могу променити животи деце и целе заједнице.