Планинарски маратон на Фрушкој гори, који се ове године организује 41. пут, одржаће се у суботу и недељу, 28. и 29. априла, а старт трке заказан је за 9 часова на Поповици.26-04-18-1 На данашњој конференцији за новинаре председник Скупштине Града Новог Сада и председник Организационог одбора Фрушкогорског маратона Здравко Јелушић позвао је Новосађане и Новосађанке да учествују на Фрушкогорском маратону, објаснивши да је маратон веома важан како за Град Нови Сад, тако и за Војводину и Србију.

– Фрушкогорски маратон слави једну питому планину, на који су сви Војвођани поносни. Ово је лепа прилика да се та питомост пренесе на хумане људе који желе да се друже, да се забаве и да са својим пријатељима и децом проведу један пријатан викенд – поручио је председник градског парламента Здравко Јелушић, додајући да ученици стижу из 12 земаља.

Он је додао да је ово прилика да се Фрушкогорски маратон, који траје од 1978. године, на прави начин испрати, апелујући на возаче да буду стрпљиви и да уваже измену режима саобраћаја на делу Фрушке горе.26-04-18-2

Град Нови Сад је помогао у организацији Фрушкогорског маратон, а директор маратона др Ненад Сударов истакао је очекивања да ова спортско-рекреативна манифестација прође у најбољем реду.

– До сада се пријавило око 4.000 људи, а очекујемо да укупно буде око 12.000 учесника. Ове године планинарима је на располагању 19 стаза, од којих је пет маратонских стаза сертификовано од Светске организације маратона у планини – објаснио је Сударов.

Он је објаснио да је за учеснике маратона организован превоз аутобусима ЈГСП “Нови Сад”, који полазе са Железничке станице, стају код Моста слободе, у центру Сремске Каменице и на Поповици на старту маратона.26-04-18-3

Када је реч о измени режима саобраћаја, на конференцији је објашњено да се од петка, 27. априла у 18 часова до недеље, 29. априла у 20 часова забрањује саобраћај у оба смера на Фрушкогорском путу, од раскрснице са Мајданском улицом до аутобуске окретнице на Поповици, као и да се у суботу, 28. априла од 6:30 до 14 часова забрањује саобраћај у оба смера и забрањује паркирање и заустављање на Фрушкогорском путу од обилазнице до Мајданске улице на Поповици.