Komisiji za predstavke i predloge, koja je danas održana u MZ „Bistrica“ obratili su se građani tog dela grada kako bi izneli svoje predstavke i ukazali na probleme sa kojima se suočavaju.

Žitelji zgrade broj 10 u Ulici Todora Jovanovića Toze su ukazali na problem sa nelegalnim postavljanjem stolova u prolazu zgrade od strane vlasnika kafića koji se nalazi u prizemlju. Oni su o tome izvestili inspekciju koja je izlazila na teren, a od Komisije su zatražili da o tom problemu obavesti i sve ostale nadležne institucije.

Vlasnici pasa koji spadaju u male rase obratili su se sa molbom da se jedan deo, već ograđenog dela za istrčavanje pasa, odvoji ogradom da bi zaštitili svoje ljubimce od napada većih pasa. Ukazali su i na problem zadržavanja vode posle većih padavina na dečijem igralištu, na potrebu da se obnovi i rekonstruiše oštećeni mobilijar, rekonstrukciju parkinga i trotoara, kao i izgradnju pešačkih staza.

Na raskrsnici ulica Stojana Novakovića i Raše Radujkova neophodno je postaviti pešački semafor ili ležeće policajce, s obzirom da na tom delu deca prelaze put prema obdaništu i školi, a saobraćaj je veoma frekventan.

Članice i članovi Komisije za predstavke i predloge razmotrili su i odgovore od nadležnih uprava i institucija na ranije predate predstavke i uputiće ih građanima na kućne adrese.