Комисији за представке и предлоге, која је данас одржана у МЗ „Бистрица“ обратили су се грађани тог дела града како би изнели своје представке и указали на проблеме са којима се суочавају.

Житељи зграде број 10 у Улици Тодора Јовановића Тозе су указали на проблем са нелегалним постављањем столова у пролазу зграде од стране власника кафића који се налази у приземљу. Они су о томе известили инспекцију која је излазила на терен, а од Комисије су затражили да о том проблему обавести и све остале надлежне институције.

Власници паса који спадају у мале расе обратили су се са молбом да се један део, већ ограђеног дела за истрчавање паса, одвоји оградом да би заштитили своје љубимце од напада већих паса. Указали су и на проблем задржавања воде после већих падавина на дечијем игралишту, на потребу да се обнови и реконструише оштећени мобилијар, реконструкцију паркинга и тротоара, као и изградњу пешачких стаза.

На раскрсници улица Стојана Новаковића и Раше Радујкова неопходно је поставити пешачки семафор или лежеће полицајце, с обзиром да на том делу деца прелазе пут према обданишту и школи, а саобраћај је веома фреквентан.

Чланице и чланови Комисије за представке и предлоге размотрили су и одговоре од надлежних управа и институција на раније предате представке и упутиће их грађанима на кућне адресе.