Na današnjoj sednici Saveta za kulturu razmatrani su izveštaji o radu i poslovanju gradskih ustanova kulture za 2017. godinu: „Novosadskog pozorišta – Újvidéki Színház“, Novi Sad, Sterijinog pozorja, Novi Sad, Pozorišta mladih, Novi Sad, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, Gradske biblioteke u Novom Sadu, Muzeja Grada Novog Sada, Petrovaradin, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost“, Futog, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Kisač“, Kisač i Ustanove za izradu tapiserija „Atelje 61“, Petrovaradin.

Pored izveštaja ustanova kulture, na dnevnom redu sednice našli su se i Izveštaj o radu Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, Novi Sad za 2017. godinu i Izveštaj o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“ u Novom Sadu za 2017. godinu.

Nakon duže rasprave, svi izveštaji su većinom glasova prihvaćeni i biće prosleđeni na narednu sednicu Skupštine Grada na dalje razmatranje i usvajanje.