На данашњој седници Савета за културу разматрани су извештаји о раду и пословању градских установа културе за 2017. годину: „Новосадског позоришта – Újvidéki Színház“, Нови Сад, Стеријиног позорја, Нови Сад, Позоришта младих, Нови Сад, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Историјског архива Града Новог Сада, Културног центра Новог Сада, Градске библиотеке у Новом Саду, Музеја Града Новог Сада, Петроварадин, Установе за културу и образовање Културни центар „Младост“, Футог, Установе за културу и образовање Културни центар „Кисач“, Кисач и Установе за израду таписерија „Атеље 61“, Петроварадин.

Поред извештаја установа културе, на дневном реду седнице нашли су се и Извештај о раду Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Нови Сад за 2017. годину и Извештај о раду Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“ у Новом Саду за 2017. годину.

Након дуже расправе, сви извештаји су већином гласова прихваћени и биће прослеђени на наредну седницу Скупштине Града на даље разматрање и усвајање.