Android aplikacija Skupštine Grada Novog Sada od danas je dostupna za sve mobilne uređaje koje koriste android sistem, čime je novosadski parlament postao prvi lokalni i među prvima parlamentima u regionu koji uvodi aplikaciju za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni i tableti. Time Skupština Grada Novog Sada, pored redovne elektronske komunikacije putem i-mejla skupštinskih službi sa odbornicima i odbornicama, nastavlja proces digitalizacije i putem android aplikacije.

Preko android aplikacije za sada mogu da se preuzimaju skupštinski materijali, a na ovaj način se, kroz digitalizaciju rada Skupštine Grada Novog Sada, dalje unapređuje javnost u radu, jer pored odbornika i odbornica, skupštinski materijali i odluke su na isti način dostupni načelnicima gradskih uprava, gradskim preduzećima i ustanovama, ali i medijima koji prate rad Skupštine grada. U planu je dalja dorada android aplikacije, kako bi se omogućilo svim zainteresovanim građanima da preuzimaju Službene listove Grada Novog Sada, odnosno da se kroz aplikaciju omogući jednostavna pretraga dokumenata koje je donela Skupštine grada.

Android aplikacija može se preuzeti preko digitalne platforme za android aplikacije Google play, a pod nazivom Skupština Grada Novog Sada. Takođe, radi preuzimanja android aplikacije postavljen je link na zvaničnoj internet stranici Skupštine grada https://skupstina.novisad.rs/.

Puštanjem u rad android aplikacije, Skupština Grada Novog Sada nastavlja proces digitalizacije rada gradskog parlamenta, a primenom i usklađivanjivanjem sa informacionim tehnologijama novosadska Skupština ostvaruje uštedu i veću funkcionalnost.