Konferencija “Partnerstvo za zeleni Novi Sad” održana u Skupštini

Konferencija “Partnerstvo za zeleni Novi Sad”, čiji je cilj da se unapredi razvoj politika iz oblasti zaštite životne sredine uspostavljanjem “Zelene stolice”, održana je danas u Skupštini Grada Novog Sada. Kroz formiranje radne grupe čiji će predstavnici učestvovati u radu “Zelene stolice”,

uspostaviće se kontinuirana saradnja između organa vlasti Grada Novog Sada i ekoloških organizacija, a radi kreiranja lokalnih politika usmerenih ka održivom razvoju kroz ekonomski napredak, vodeći računa o zdravom životnom okruženju.

Konferenciju je otvorio predsednik Skupštine Grada Novog … Pročitajte ceo članak

Predsednik Skupštine u poseti Banja Luci

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić boravi u dvodnevnoj poseti Banja Luci, gde je danas učestvovao na panelu “Pametna rešenja i lokalna uprava”, koji se u okviru konferencije “Forward” održava u ovom gradu.

U okviru konferencije “Forward”, predsednik Skuštine Grada Novog Sada danas se sastao sa predsednikom Skupštine Banja Luke Zoranom Talićem i sa njim razgovarao o aktivnostima i iskustvima u radu, a pre svega kako digitalizacija poboljšava rad lokalnih parlamenata.

– Uvek smo otvoreni za sve ono što … Pročitajte ceo članak

Sednica Komisije za predstavke i predloge

Komisiji za predstavke i predloge na današnjoj sednici obratio se predstavnik stanara zgrade u Bulevaru cara Lazara broj 71 sa nekoliko predstavki. Prema njegovim rečima stanari ove zgrade već duže vreme imaju problem sa parkiranjem, jer se mesta za parkiranje ne naplaćuju pa ih koriste zaposleni u obližnjim firmama. Zbog toga stanari često nemaju gde da parkiraju, pa je njihov predlog da JKP „Parking servis“ izvrši „zoniranje“ parkinga, a da građani koji tu žive dobiju svoje stanarske karte. Kao jedan … Pročitajte ceo članak

Otvorena izložba “Slikom do osmeha”

Izložba slika “Slikom do osmeha” otvorena je danas, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, u holu Skupštine Grada Novog Sada. Na izložbi su predstavljena 43 rada slikara, nastalih tokom likovnih kolonija održanih u Udruženju distrofičara Južnobačkog orkuga, Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada i Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”.

Izložba je prodajnog karaktera, a novac od kupovine slika ostaće pomenutim udruženjima i školi “Milan Petrović” za unapređenje njihovog rada.

Izložbu je otvorio predsednik … Pročitajte ceo članak

Sednica Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi

Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada na danas održanoj sednici utvrdili su predloge rešenja po kojim bi nekoliko ulica u Kovilju dobile naziv. Tako bi na predlog Istorijskog arhiva Grada Novog Sada ulica koja počinje između kp 392 i kp 427, ide duž kp 3316/1, kp 3316/2, kp 7032 i završava se između kp 5243 i kp 4493, dobila naziv po episkopu gornjokarlavočkom Ilarionu Zeremskom, ulica koja počinje između kp 465 i … Pročitajte ceo članak