Razgovori o saradnji sa IRIDOM

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, zajedno sa predsednicom i zamenicom predsednice Komisije za rodnu ravnopravnost Mirjanom Vasilić i Majom Sedlarević,

razgovarala je danas u gradskom parlamentu sa predstavnicima Inicijative za ravnopravnost, inovativnost i društveni angažman (IRIDA) o mogućoj saradnji, zajedničkim projektima i potencijalnim zajedničkim aktivnostima. IRIDA je osnovana 2018. godine, a cilj Inicijative je da se mladi podstaknu na aktivizam u oblasti rodne ravnopravnosti.

– Skupština grada sa svojim radnim telom Komisijom za rodnu ravnopravnost je … Pročitajte ceo članak

Poseta Muzeju Nikole Tesle

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović posetila je danas Muzej Nikole Tesle u Beogradu i sa direktorkom ove ustanove Ivonom Jevtić razgovarala o aktivnostima Muzeja, kao i mogućoj saradnji sa novosadskim ustanovama kulture.

– Verujem da je, bez obzira na različite poslove koje obavljamo, moguće naći dodirne tačke, uspostaviti saradnju i realizovati neke zajedničke ideje i projekte. Da li će to biti kroz izložbe, publikacije, predavanja, manifestacije, ostaje da vidimo, ali mi smo svakako otvoreni za sve … Pročitajte ceo članak

Sednica Odbora Manifestacije „Antićevi dani“

Program Manifestacije „Antićevi dani“, koja se ove godine održava od 10. do 12. marta, usvojen je na današnjoj sednici Odbora manifestacije. Kako je predviđeno, u okviru ovogodišnjih „Antićevih dana“ održaće se niz književnih večeri, izložbi i multimedijalnih programa, a centralna svečanost održaće se prvog dana manifestacije, kada će se dodeliti nagrada „Miroslav Antić“.

Kako je rečeno na sednici Odbora, kojom je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, program „Antićevih dana“ i ove godine održaće se na … Pročitajte ceo članak

Svečana akademija povodom Dana Pozorišta mladih

Svečanom akademijom u Velikoj sali, koja je ove godine održana pod nazivom „Sećanja“, Pozorište mladih je večeras proslavilo 89 godina postojanja.

Ispred Grada Novog Sada ovom događaju je prisustvovala predsednica Skupštine Grada MSc Jelena Marinković Radomirović, a svečanost je održana uz poštovanje epidemioloških mera i propisanu zaštitu prisutnih gostiju.

Uvod u proslavu, započeo je umetničkim programom koji je predstavljao mali podsetnik vezan za najbitnija dešavanja i ostvarene uspehe u prethodnoj sezoni koja beleži značajna ostvarenja.

Pozorište mladih osnovano je 1932. … Pročitajte ceo članak

Predsednica Skupštine Grada prisustvovala otvaranju izložbe „Simboli državnosti na etnološkim predmetima“

Povodom Dana državnosti danas je u malom izložbenom salonu Muzeja Vojvodine otvorena izložba „Simboli državnosti na etnološkim predmetima“ autorke Ljiljane Trifunović, etnološkinje i muzejske savetnice, kojoj je, ispred Grada, prisustvovala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Na izložbi su predstavljeni predmeti iz zbirki Etnološkog odeljenja Muzeja koji su nastali na teritoriji Vojvodine od 1870. godine do početke drugog svetskog rata, većinom u periodu vladavine Austrougarske monarhije, kada je srpska trobojka bila zabranjena, a nije bilo poželjno isticanje … Pročitajte ceo članak