Podnošenje inicijativa za Februarsku nagradu

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada poziva građane, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, udruženja i druge oblike organizovanja građana, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu inicijative za  dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje dodeljuje se građaninu za … Pročitajte ceo članak

Sednica Saveta za kulturu i informisanje

Članovi Saveta za kulturu i informisanje na današnjoj sednici utvrdili su Predlog odluke o izmeni Odluke o postavljanju skulpturalnog dela na prostoru „Kreativnog centra“ i prosledili ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje. Prema utvrđenom predlogu, menja se mesto prostora postavke skulpture, tako što je izmenjenom odlukom predviđeno da se nalazi u parteru između objekata broj 12, 13 i 5, za razliku od prethodne lokacije, koja je bilo predviđeno u zoni koju okružuju objekti 6, 8 i 12.

Navedenom predlogu, … Pročitajte ceo članak

Sastanak Mreže sekretara lokalnih skupština počeo u Novom Sadu

Drugi sastanak Mreže sekretara skupština gradova, opština i gradskih opština počeo je danas u Skupštini AP Vojvodine. Trodnevni sastanak pomenute mreže ima za cilj praćenje primene propisa i razmene znanja i iskustava u izradi i primeni propisa i drugih pravnih akata lokalne samouprave,

a u okviru današnjeg svečanog otvaranja učesnike je pozdravila predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović podsetivši da nije prvi put da se, kroz saradnju UNDP Srbije, Stalnom konferencijom gradova i opština i Švajcarskom kancelarijom … Pročitajte ceo članak

Tribina „Narandžasto – simbol borbe protiv nasilja nad ženama“ u Skupštini grada

Tribina „Narandžasto – simbol borbe protiv nasilja nad ženama“, Strukovnog udruženja policije „Dr R.A. Rajs“, održana je danas u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Tribina je održana u okviru globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja je počela 25. novembra i traje do 10. decembra.

Učesnike tribine, ispred Grada Novog Sada, pozdravila je zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić, ističući da se nasilje može desiti svakoj ženi i da nasilje nije posledica ženinog ponašanja, … Pročitajte ceo članak

Obeležen Dan Stepanovićeva

Dan Stepanovićeva, koji se obeležava povodom 27. novembra 1927. godine, kada je ovo novosadsko prigradsko naselje dobilo naziv koje i danas nosi, obeležen je večeras polaganjem venca na spomenik „Tri generacije“, a potom i svečanim programom u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“.

Venac na spomenik položila je zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić, koja je nakon toga pozdravila prisutne na svečanosti u školi, istakavši da naseljavanje solunskih dobrovoljaca na pustari Marijin majur, današnjem Stepanovićevu, nije bilo nimalo lako.

– … Pročitajte ceo članak