Sednica Komisije za nazive delova naseljenih mesta

Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta na danas održanoj sednici razmatrali su zahtev Republičkog geodetskog zavoda za davanje naziva ulicama u Novom Sadu na području mesnih zajednica „Sajlovo“ i „Rumenka“.

Prihvaćen su predlozi MZ „Sajlovo“, da se ulici u KO Novi Sad  IV koja počinje između kp 9075/1 i kp 9081, ide celom dužinom kp 9075/3, kp 9076/4 i završava se između kp 9076/8 i kp 9080, da naziv po Spomenku Gostiću, najmlađe odlikovanom vojniku Republike Srpske, odlikovanom Medaljom … Pročitajte ceo članak

U toku pripreme za Novosadski polumaraton

Novosadski polumaraton, 30. po redu, održaće se u nedelju, 26. marta, a start glavne trke kreće sa Trga slobode u 11 časova, rečeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove sportske manifestacije, u čijoj organizaciji učestvuju predstavnici gradskih službi, preduzeća i ustanova.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora 30. Novosadskog polumaratona MSc Jelena Marinković Radomirović zahvalila se gradskim ustanovama i preduzećima, kao i drugim učesnicima u organizaciji trka predstojeće sportske manifestacije, poručivši da pripreme za jubilarni polumaraton … Pročitajte ceo članak

Sednica Komisije za nazive delova naseljenih mesta

Članice i članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta na danas održanoj sednici razmatrali su zahtev Republičkog geodetskog zavoda za davanje naziva ulicama u Novom Sadu na području MZ „Adice“ u KO Veternik.

Prihvaćeni su nazivi ulica, a na predlog MZ „Adice“, grupe zaposlenih u Muzeju Vojvodine, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i drugih, po kojima bi ulica koja ide duž kp 4011/8 dobila naziv po Vuji Milanoviću, zatim ulica koja ide duž kp 4010/10 po Velji ribaru, ulica koja … Pročitajte ceo članak

Položeni venci na spomenik Miroslavu Antiću

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, zajedno sa članovima Odbora manifestacije „Antićevi dani“ Marijanom Jelisavčić i Đeze Bordašom, položila je danas venac na spomenik Miroslavu Antiću u Dunavskom parku.

Poseta spomeniku i polaganje venca održano je uoči svečanog otvaranja manifestacije „Antićevi dani“, koja se održava u Novom Sadu 16. put, od 13. do 20. marta.

Polažući venac na spomenik čuvenom pesniku i umetniku, predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović, istakla je da je na današnji dan, … Pročitajte ceo članak

Počinju „Antićevi dani“

Na sednici Odbora Manifestacije “Antićevi dani” koja je održana danas u Skupštini Grada Novog Sada, jednoglasno je doneta Odluka o ovogodišnjem dobitniku godišnje nagrade „Miroslav Antić“, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Odbora.

Sednicom je predsedavala zamenica predsednika Odbora Manifestacije “Antićevi dani” i predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, koja je izrazila zadovoljstvo što će se, nakon gotovo dve godine pauze usled epidemiološke situacije, ova značajna kulturna manifestacija održati u punom kapacitetu.

– Danas … Pročitajte ceo članak