Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položila je danas venac na Spomen groblje na Novom groblju. Prilikom polaganja venca, predsednica novosadske Skupštine istakla je da današnji dan u istoriji predstavlja dan kada je poraženo najveće zlo u ljudskoj civilizaciji.

– Na današnji dan 1945. godine nije samo kapitulirala nacistička Nemačka, već je tim činom poražena ideologija zbog koje su milioni ljudi ubijani, proterani i raseljeni, samo zato što pripadaju drugim … Pročitajte ceo članak

Sednica Komisije za predstavke i predloge

Sednica Komisije za predstavke i predloge održana je danas u Skupštini Grada Novog Sada. Na sednici su razmatrani pristigli odgovori na predstavke koje su upućene Komisiji na nekim od ranijih sednica, a koji će biti poslati na adrese podnosilaca predstavki.

Kako je objašnjeno na sednici, onim građanima, koji još nisu dobili odgovore na predstavke i predloge, odgovori će biti upućeni nakon što ih Komisija dobije od nadležnih institucija i ustanova, razmotri ih i usvoji.

Na današnjoj sednici, članovima Komisije za … Pročitajte ceo članak

Predsednica Skupštine Grada čestitala Uskrs

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, sveštenstvu i vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru čestitala je veliki hrišćanski praznik.

Poštovano sveštenstvo, poštovane Novosađanke i Novosađani,

uoči jednog od najvećih hrišćanskih praznika, svim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru, želim srećan Uskrs.

Tokom predstojećih dana slavićemo početak novog života. Neka naše porodice, prijatelji i najmiliji znaju koliko nam znače. Neka nam ovaj praznik u domove donose mir, sklad i zdravlje. Pokažimo bližnjima toplinu i radost, … Pročitajte ceo članak

Sednica Saveta za kulturu i informisanje

Na današnjoj sednici Saveta za kulturu i informisanje na dnevnom redu je bilo razmatranje mišljenja Javnog preduzeća „Urbanizam“ Zavod za urbanizam Novi Sad i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada povodom podnete Inicijative Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva za postavljanje biste dr Petra Švarca u Novom Sadu.

Kako je rečeno, Sekcija za umetnost, kulturu i humanost Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva zajedno sa Naučnim društvom za istoriju zdravstvene kulture Vojvodine, pokrenula je inicijativu za podizanje spomen … Pročitajte ceo članak

Razgovor o saradnji Novog Sada i Tivta

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović razgovarala je danas sa predsednikom Skupštine opštine Tivat Andrijom Petkovićem, koji je u septembru prošle godine, nakon održanih izbora, preuzeo tu funkciju.

Na početku razgovora predsednica je poželela dobrodošlicu gospodinu Petkoviću i izrazila zadovoljstvo što je došlo do ovog susreta kao jednog u nizu buduće saradnje dva grada.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što je predsednik Petković posetio prvo naš Novi Sad po stupanju na funkciju. Novi Sad je uvek otvoren … Pročitajte ceo članak