Sednica Saveta za kulturu i informisanje

Članovi Saveta za kulturu i informisanje danas su razmatrali inicijativu Branka Predojevića i Miloša Prodanovića iz Kisača za postavljanje spomen-ploče dr Mihalu Marčoku u Kisaču i inicijativu Fondacije „Mali princ“ za postavljanje skulpture Čovek jelen u Novom Sadu i doneli zaključak po kojem će tražiti stručno mišljenje JP „Urbanizam“ Zavod za urbanizam i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada o pomenutim inicijativama.

U znak zahvalnosti pokojnom dr Mihalu Marčoku, koji je pola svog radnog veka u ovoj ambulanti … Pročitajte ceo članak

Otkrivena spomen-ploča kod spomenika Žrtvama racije

Spomen-ploča, koja se nalazi u okviru spomen-kompleksa Žrtvama racije na istoimenom keju, otkrivena je danas, uoči obeležavanja 80-godišnjice Novosadske racije.

Na novoj spomen-ploči u tekstu je zamenjena reč „Cigan“ sa rečju „Rom“, čime se ispravio pogrdan naziv naroda koji je, pored Srba i Jevreja, podneo ogromne žrtve, ne samo tokom Novosadske racije, već i tokom čitavog Drugog svetskog rata. Inicijativu da se tekst na spomen-ploči ispravi podneo je Vojvođanski romski centar za demokratiju, a podržale su je i druge romske … Pročitajte ceo članak

Kompozitor Stevan Divjaković predložen za Februarsku nagradu

Kompozitor Stevan Divjaković predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2021. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada. Predlog da Stevan Divjaković dobije Februarsku nagradu biće upućen Skupštini Grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine grada na svečanoj sednici gradskog parlamenta. Pored nagrade, golubice, na današnjoj sednici predloženo je da novačni deo Februarske nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije kompozitor Stevan Divjaković podnelo je … Pročitajte ceo članak

Saopštenje sa 18. sednice Gradske izborne komisije

Gradska izborna komisija, na sednici održanoj 18. januara, usvojila je Izveštaj o rezultatima glasanja na republičkom referendumu, održanom 16. januara 2022. godine na teritoriji Grada Novog Sada. Izveštaj o rezultatima glasanja na republičkom referendumu, održanom 16. januara 2022. godine na teritoriji Grada Novog Sada može se preuzeti ovde.

Na 18. sednici usvojen je i zapisnik sa prethodne sednice Gradske izborne komisije.… Pročitajte ceo članak