U toku pripreme za Novosadski maraton

Novosadski maraton, 31. po redu, održaće se 8. oktobra, a pripreme za održavanje ove tradicionalne sportske manifestacije su pri kraju, ocenjeno je danas na sastanku Organizacionog odbora Novosadskog maratona, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koja učestvuju u organizaciji trke.

Sastanak je održan u Skupštini Grada Novog Sada, a vodila ga je predsednica novosadskog parlamenta Msc Jelena Marinković Radomirović, istakavši da je Novosadski maraton manifestacija od posebnog značaja za Grad Novi Sad.

– U našem je zajedničkom cilju da sve bude … Pročitajte ceo članak

Zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada u poseti Gomelju

Zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić, zajedno sa sekretarom novosadske Skupštine Markom Radinom, boravi u poseti Gomelju, u kojem se obeležava Dan ovog beloruskog grada.

U okviru posete i obeležavanja Dana Gomelja, zamenica predsednice novosadske Skupštine je prisustvovala prijemu delegacija, a sastala se i sa predsednikom Izvršnog komiteta Grada Gomelja Vladimirom Privalovim, kao i drugim predstavnicima Grada Gomelja.

– Ove godine, uz proslavu važnog i velikog jubileja za vaš grad, navršava se i deset godina od kako su … Pročitajte ceo članak

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada u poseti Istočnom Sarajevu

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović boravi u poseti Istočnom Sarajevu, gde se obeležava Dana Grada i krsna slava Sveti Petar Dabrobosanski.

Tokom boravka predsednica Skupštine Grada Novog Sada sastala se sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, kao i presednikom Skupštine Grada Istočno Sarajevo Brankom Koromanom.

– Veze Novog Sada i Istočnog Sarajeva jake su i neraskidive. Krajem ovog meseca navršava se dve godine od kako su naša dva grada potpisala sporazum o saradnji, čime smo i … Pročitajte ceo članak

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada, MSc Jelena Marinković Radomirović svim građankama i građanima, čestita Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Ovaj praznik, koji se danas obeležava širom Republike Srbije, obeležava se na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluka vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.… Pročitajte ceo članak

Sednica Komisije za predstavke i predloge

Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge prisustvovao je veći broj sugrađana koji su usmeno izneli svoje predstavke, a članice i članovi Komisije razmatrali su i predstavke koje su građani uputili pisanim putem u periodu između dve sednice.

Građani Petrovaradina u delu između ulica Tome Maretića i Širine 1 obratili su se predstavkom u kojoj navode da je neophodno rešavanje pitanja vodovodne mreže u tom naselju. S obzirom da je ta vodovodna mreža, kako su naveli „neregularna“ i „stara“, … Pročitajte ceo članak