Šest decenija Medicinskog fakulteta Novi Sad

Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu, danas je obeležio 60 godina od osnivanja, a svečanosti ove obrazovne i naučne ustanove prisustvovala je i predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

U okviru svečanog obeležavanja šest decenija od osnivanja dodeljene su povelje fakulteta istaknutim pojedincima i institucijama, a u ime gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića povelju je primila predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Tokom programa, dekanica Medicinskog fakulteta prof. dr Snežana … Pročitajte ceo članak

Održana pretpremijera filma „Ime naroda“

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović prisustvovala je pretpremijeri igranog filma o Svetozaru Miletiću „Ime naroda“, koji je večeras održan u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Pretpremijeri filma prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao i drugi predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih ustanova i institucija.

Film, reditelja Darka Bajića, prati život i rad Svetozara Miletića, uglednog advokata, nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada i jednog od najuticajnijih i najistaknutijih srpskih političara svoga … Pročitajte ceo članak

U susret Fruškogorskom maratonu

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u novosadskom parlamentu direktora Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov i sa njim razgovarala o budućoj saradnji.

Fruškogorski maraton je jedna od najstarijih sportsko takmičarsko-rekreativnih manifestacija međunarodnog karaktera i jedan od najstarijih maratona ovog tipa u Evropi. Na Fruškoj gori se održava više od četiri decenije, a prvi je održan 27. i 28. maja 1978. godine.

Direktor Fruškogorskog maratona upoznao je predsednicu gradske Skupštine sa aktivnostima i planovima u … Pročitajte ceo članak

Razgovori o Novosadskom maratonu

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović razgovarala je danas sa predsednikom Izvršnog odbora “Novosadskog maratona” Milanom Dolgom, a tema razgovora je bila organizovanje i održavanje trka ove tradicionalne sportske manifestacije.

Kako je objašnjeno na sastanku, maraton i polumaraton, kao i prateće trke, organizuju se po jednom godišnje, ali je zbog trenutne situacije usled epidemije virusom SARS-CoV-2 izmenjen format održavanja manifestacije, pa je ideja da se umesto odloženog prolećnog polumaratona održi jedna trka – Novosadski frtalj maraton, dužine … Pročitajte ceo članak

Predsednica Skupštine primila predstavnike Društva trgovaca Novog Sada

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu predstavnike Društva trgovaca Novog Sada i sa njima razgovarala o aktivnostima ove strukovne organizacije.

Društvo trgovaca Novog Sada okuplja vlasnike malih trgovinskih radnji, a cilj udruživanja u ovakvu asocijaciju je jačanje i bolje pozicioniranje malih radnji na tržištu Novog Sada, kao i poboljšanje razultata njihovog poslovanja.

Tokom razgovora, predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović je podvukla da su vrata novosadskog parlamenta, kao … Pročitajte ceo članak