У току припреме за Новосадски маратон

Новосадски маратон, 31. по реду, одржаће се 8. октобра, а припреме за одржавање ове традиционалне спортске манифестације су при крају, оцењено је данас на састанку Организационог одбора Новосадског маратона, градских служби, предузећа и установа, која учeствују у организацији трке.

Састанак је одржан у Скупштини Града Новог Сада, а водила га је председница новосадског парламента Msc Јелена Mаринковић Радомировић, истакавши да је Новосадски маратон манифестација од посебног значаја за Град Нови Сад.

– У нашем је заједничком циљу да све буде … Прочитајте цео чланак

Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада у посети Гомељу

Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић, заједно са секретаром новосадске Скупштине Марком Радином, борави у посети Гомељу, у којем се обележава Дан овог белоруског града.

У оквиру посете и обележавањa Данa Гомеља, заменица председнице новосадске Скупштине је присуствовала пријему делегација, а састала се и са председником Извршног комитета Града Гомеља Владимиром Приваловим, као и другим представницима Града Гомеља.

– Ове године, уз прославу важног и великог јубилеја за ваш град, навршава се и десет година од како су … Прочитајте цео чланак

Председница Скупштине Града Новог Сада у посети Источном Сарајеву

Председницa Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић борави у посети Источном Сарајеву, где се обележава Дана Града и крсна слава Свети Петар Дабробосански.

Током боравка председница Скупштине Града Новог Сада састала се са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем, као и преседником Скупштине Града Источно Сарајево Бранком Короманом.

– Везе Новог Сада и Источног Сарајева јаке су и нераскидиве. Крајем овог месеца навршава се две године од како су наша два града потписала споразум о сарадњи, чиме смо и … Прочитајте цео чланак

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Председница Скупштине Града Новог Сада, MSc Јелена Маринковић Радомировић свим грађанкама и грађанима, честита Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Овај празник, који се данас обележава широм Републике Србије, обележава се на дан када је 1918. године пробијен Солунски фронт, а на основу одлука влада Србије и Републике Српске о заједничком обележавању овог датума.… Прочитајте цео чланак

Седница Комисије за представке и предлоге

На данашњој седници Комисије за представке и предлоге присуствовао је већи број суграђана који су усмено изнели своје представке, а чланице и чланови Комисије разматрали су и представке које су грађани упутили писаним путем у периоду између две седнице.

Грађани Петроварадина у делу између улица Томе Маретића и Ширине 1 обратили су се представком у којој наводе да је неопходно решавање питања водоводне мреже у том насељу. С обзиром да је та водоводна мрежа, како су навели „нерегуларна“ и „стара“, … Прочитајте цео чланак