Седница Комисије за називе делова насељених места

Чланови Комисије за називе делова насељених места на данас одржаној седници разматрали су захтев Републичког геодетског завода за давање назива улицама у Новом Саду на подручју месних заједница „Сајлово“ и „Руменка“.

Прихваћен су предлози МЗ „Сајлово“, да се улици у КО Нови Сад  IV која почиње између кп 9075/1 и кп 9081, иде целом дужином кп 9075/3, кп 9076/4 и завршава се између кп 9076/8 и кп 9080, да назив по Споменку Гостићу, најмлађе одликованом војнику Републике Српске, одликованом Медаљом … Прочитајте цео чланак

У току припреме за Новосадски полумаратон

Новосадски полумаратон, 30. по реду, одржаће се у недељу, 26. марта, а старт главне трке креће са Трга слободе у 11 часова, речено је данас на састанку Организационог одбора ове спортске манифестације, у чијој организацији учествују представници градских служби, предузећа и установа.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора 30. Новосадског полумаратона MSc Јелена Маринковић Радомировић захвалила се градским установама и предузећима, као и другим учесницима у организацији трка предстојеће спортске манифестације, поручивши да припреме за јубиларни полумаратон … Прочитајте цео чланак

Седница Комисије за називе делова насељених места

Чланице и чланови Комисије за називе делова насељених места на данас одржаној седници разматрали су захтев Републичког геодетског завода за давање назива улицама у Новом Саду на подручју МЗ „Адице“ у КО Ветерник.

Прихваћени су називи улица, а на предлог МЗ „Адице“, групе запослених у Музеју Војводине, Историјског архива Града Новог Сада и других, по којима би улица која иде дуж кп 4011/8 добила назив по Вуји Милановићу, затим улица која иде дуж кп 4010/10 по Вељи рибару, улица која … Прочитајте цео чланак

Положени венци на споменик Мирославу Антићу

Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, заједно са члановима Одбора манифестације „Антићеви дани“ Маријаном Јелисавчић и Ђезе Бордашом, положила је данас венац на споменик Мирославу Антићу у Дунавском парку.

Посета споменику и полагање венца одржано је уочи свечаног отварања манифестације „Антићеви дани“, која се одржава у Новом Саду 16. пут, од 13. до 20. марта.

Полажући венац на споменик чувеном песнику и уметнику, председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић, истакла је да је на данашњи дан, … Прочитајте цео чланак

Почињу „Антићеви дани“

На седници Одбора Манифестације “Антићеви дани” која је одржана данас у Скупштини Града Новог Сада, једногласно је донета Одлука о овогодишњем добитнику годишње награде „Мирослав Антић“, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној након седнице Одбора.

Седницом је председавала заменица председника Одбора Манифестације “Антићеви дани” и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је изразила задовољство што ће се, након готово две године паузе услед епидемиолошке ситуације, ова значајна културна манифестација одржати у пуном капацитету.

– Данас … Прочитајте цео чланак