Дан Града Гомеља

Гомељ, град побратим Новог Сада, данас обележава Дан града, а свечаним програмима и свечаном церемонијом поводом 879. годишњице од оснивања белоруског града, присуствује председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

У оквиру посете и обележевања Дана Гомеља, председница новосадске Скупштине је присуствовала званичном пријему страних делегација званичницима белоруског града, где им је у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића честитала Дан града и уручила пригодан поклон.

– Нови Сад има пуно пријатеља, а Гомељ је један од њих. … Прочитајте цео чланак

Одржана радионица „Култура, родитељи и деца“

Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић присуствовала је у четвртак, 9. септембра, радионици за родитеље и децу „Култура, родитељи и деца“, која се одржала у Новосадском дечијем културном центру, у организацији невладине организације „Трандафили“. На радионици су истакнути најбитније компоненте савременог родитељства, васпитања и односа родитељ – дете.

– Срж овог предавања јесте да савремена породица мора бити окренута детету, спремна да прати дететова интересовања и ослушкује његове потребе. Такође, морамо као примарни елемент у функционисању савремене породице … Прочитајте цео чланак

Одржана XVIII седница Скупштине Града Новог Сада

Данас је одржана XVIII седница Скупштине Града Новог Сада, на којој су усвојена следећа акта:

1. Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације насељеног места Ченеј (усклађивање заштитне зоне далековода са прописима)

2. План детаљне регулације центра Степановићева

3. План детаљне регулације центра Будисаве

4. План детаљне регулације Староиришког пута у Сремској Каменици

5. План детаљне регулације центра између улица Браће Поповић, Бранка Бајића и Илије Бирчанина у Новом Саду

6. План детаљне регулације Ветерничке рампе у Новом Саду… Прочитајте цео чланак

На седница Скупштинe Града више од 30 тачака

Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, у среду 8. септембра, са почетком у 10 часова, а због поштовања епидемиолошких мера седница градског парламента одржаће се у великој сали Скупштине АП Војводине.

На Дневном реду XVIII седнице наћи ће се више од 30 тачака. Међу предложеним одлукама највише је оних из области урбанизма, па ће се тако на дневном реду наћи неколико планова детаљне регулације, потом измене и допуне појединих планова генералне и детаљне регулације, као и одлуке о … Прочитајте цео чланак

Седница Савета за здравствену заштиту, социјалну заштиту и друштвену бригу о деци и породици

Чланови Савета за здравствену заштиту, социјалну заштиту и друштвену бригу о деци и породици су на данашњој седници усвојили Извештај о раду Центра за социјални рад Града Новог Сада за 2020. годину.

Како се може видети из Извештаја у току 2020. године, у Центру за социјални рад Града Новог Сада, реализоване су програмске и пројектне активности. У току 2020. године између осталог реализовано је 44.740 права, мера, услуга и стручних поступака социјалне и породично-правне заштите. Право на додатак за помоћ … Прочитајте цео чланак