Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и секретар Скупштине града Марко Радин примили су данас у градском парламенту чланове Друштва пријатељства Норфолк/Норич – Нови Сад, предвођене почасним грађанином Новог Сада Питером Беклијем.21-09-18-1 Данашња посета Скупштини једна је у низу посета енглеских пријатеља градским институцијама и установама, а председник новосадске Скупштине поручио им је да се осећају као у свом граду, јер Нови Сад то и јесте.

– Увек вам стојимо на расплогању, а Нови Сад је и ваш град – казао је председник градског парламента Здравко Јелушић.

Почасни грађанин Новог Сада Питер Бекли истакао је да је увек задовољство боравити у Новом Саду, поручивши да је “веома захвалан што може да се сретне са људима одаве” и “што је поново међу пријатељима”.

Током боравка у нашем граду, чланови Друштва пријатељства обишли су ШОСО “Милан Петровић” и Музичку школу “Исидор Бајић”, а једна од чланица Друштва, Венди Квин, истакла је похвале на знање и труд ученика поменуте музичке школе.

– Ученици школе “Исидор Бајић”, који су претходних година гостовали у Норичу и представљали се публици на концертима, показали су фасцинантну надареност и таленат за музику. Задовољство је слушати их – казала је Венди Квин.21-09-18-2

Међу делегацијом из Норича било је гостију који су први пут посетили Нови Сад, а своје импресије о нашем граду током разговора изнео је и Боб Јанг, указавши да је боравак у Новом Саду “далеко изнад свих очекивања”.

– Први пут смо овде. Врло смо изненађени добрим вибрацијама и атмосфером у граду, коју бих упоредио са оном у Паризу. Људи су веома пријатељски настројени – рекао је Боб Јанг.

Питер Бекли је током разговора устврдио како град из године у годину изгледа све лепше и уређеније, а председник Скупштине града Здравко Јелушић подвукао је да градска администрација чини све како би инфраструктура у Новом Саду била на највишем нивоу.21-09-18-3

– Инфраструктурни радови се обављају и због сређивања града у оквиру избора Новог Сада за Омладинску престоницу младих 2019. године и Европску престоницу културе 2021. године. Уверавам вас да ће Нови Сад за годину до две имати сјај какав је увек имао, јер је одувек важио за најчистији град у Србији – закључио је Јеушић.

Чланови Друштва захвалили су се домаћинима на пријему, а током посете нашем граду састаће се и са представницима ОПЕНС-а 2019. и представницима Нови Сад 2021.