Svoju današnju sednicu Komisija za predstavke i predloge održala je u Mesnoj zajednici „Gavrilo Princip“ gde su stanovnici tog dela Novog Sada mogli neposredno pred Komisijom da podnose svoje predstavke.

Sugrađanka iz Ulice Antona Urbana iznela je predstvaku koja se odnosi na ruinirane pešačke staze oko Osnovne škole „Miloš Crnjanski“. Prema njenim rečima postojeće staze su sasvim propale i nemoguće je hodati po njima zbog velikih oštećenja, pa su deca i odrasli primorani da se kreću kolovozom, što je u tom delu veoma opasno. Ona je takođe navela još jedan problem na obližnjoj lokaciji, a to je napušten objekat nekadašnje prodavnice preduzeća „Hleb“. Sada je taj objekat devastiran, stakla su porazbijana, a oko njega nesavesni građani bacaju smeće, što dodatno ugrožava prolaznike.

Upravnik zgrade u Ulici Stevana Čalenića broj 4 ukazao je na dugogodišnji problem, a to je, kako je rekao, što u čitavoj ulici ne postoji ulično osvetljenje. Takođe i u tom delu nema pešačkih staza, a one postojeće, s obzirom da su bez bankina, pretvorene su u parkirališta za automobile. On je apelovao da se naprave malo šire, prostranije pešačke staze, jer zbog blizine škole i vrtića, tuda prolazi veliki broj dece, roditelji sa dečijim kolicima, kao i ostali sugrađani i svi oni moraju da se kreću kolovozom. Na Bulevaru kneza Miloša postoje znatna oštećenja od prolaska šlepera i teških kamiona, asfalt je na mnogim mestima utonuo, a to za žitelje ove Mesne zajednice naročito predstavlja problem u delu kod autobuskog stajališta naspram Ulice Stevana Čalenića. Neke od predstavki odnosile su se na napuštene parcele oko bivše firme Autokop, kao i na napušteno gradilište na privatnom zemljištu.

Jedan sugrađanin je predložio da se u tom delu Novog Sada izgradi sportska hala gde bi se okupljala omladina, i trenirali sportski klubovi. Prema njegovim rečima, taj deo ima oko 40.000 stanovnika i jedan sportski centar bi deci i omladini pružio mogućnost da se bave sportskim aktivnostima tu u blizini.

Članice i članovi Komisije su sve predstavke razmotrili i doneli zaključke da ih upute nadležnim institucijama na rešavanje, a građanima će odgovori biti prosleđeni na kućne adrese.