Своју данашњу седницу Комисија за представке и предлоге одржала је у Месној заједници „Гаврило Принцип“ где су становници тог дела Новог Сада могли непосредно пред Комисијом да подносе своје представке.

Суграђанка из Улице Антона Урбана изнела је предстваку која се односи на руиниране пешачке стазе око Основне школе „Милош Црњански“. Према њеним речима постојеће стазе су сасвим пропале и немогуће је ходати по њима због великих оштећења, па су деца и одрасли приморани да се крећу коловозом, што је у том делу веома опасно. Она је такође навела још један проблем на оближњој локацији, а то је напуштен објекат некадашње продавнице предузећа „Хлеб“. Сада је тај објекат девастиран, стакла су поразбијана, а око њега несавесни грађани бацају смеће, што додатно угрожава пролазнике.

Управник зграде у Улици Стевана Чаленића број 4 указао је на дугогодишњи проблем, а то је, како је рекао, што у читавој улици не постоји улично осветљење. Такође и у том делу нема пешачких стаза, а оне постојеће, с обзиром да су без банкина, претворене су у паркиралишта за аутомобиле. Он је апеловао да се направе мало шире, пространије пешачке стазе, јер због близине школе и вртића, туда пролази велики број деце, родитељи са дечијим колицима, као и остали суграђани и сви они морају да се крећу коловозом. На Булевару кнеза Милоша постоје знатна оштећења од проласка шлепера и тешких камиона, асфалт је на многим местима утонуо, а то за житеље ове Месне заједнице нарочито представља проблем у делу код аутобуског стајалишта наспрам Улице Стевана Чаленића. Неке од представки односиле су се на напуштене парцеле око бивше фирме Аутокоп, као и на напуштено градилиште на приватном земљишту.

Један суграђанин је предложио да се у том делу Новог Сада изгради спортска хала где би се окупљала омладина, и тренирали спортски клубови. Према његовим речима, тај део има око 40.000 становника и један спортски центар би деци и омладини пружио могућност да се баве спортским активностима ту у близини.

Чланице и чланови Комисије су све представке размотрили и донели закључке да их упуте надлежним институцијама на решавање, а грађанима ће одговори бити прослеђени на кућне адресе.