Stručni skup “Jačanje saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama – delovanje lokalnih saveta za bezbednost”, na kojem učestvuju predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici lokalnih samouprava, održan je danas u Skupštini Grada Novog Sada.27-11-18-1

Stručni skup organizuje MUP Republike Srbije uz podršku “Hans Zajdel” fondacije, a prisutne učesnike pozdravio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši da je samo bezbedan građanin slobodan građanin.

– Siguran sam da je neophodno da svi zajedno radimo na dizanju svesti građana o bezbednosti. A ljudi jedino u punom osećaju bezbednosi mogu da daju svoj maksimum po svim aspektima svakodnevnog života, ali i učešća u napretku društva. Zahvaljujem vam se što ste odabrali Novi Sad za ovakav stručni skup i verujem da će on doprineti unapređenju bezbednosti i kvalitetu života kako u Novom Sadu tako i u Srbiji – kazao je predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić.

btrhdr

Predstavnik Fondacije “Hans Zajdel” Luc Kober istakao je važnost saradnje policije u lokalnoj zajednici i lokalnih saveta za bezbednost, poručivši da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedan od najvažnijih partnera “Hans Zajdel” fondacije.

Učesnike je pozdravio i predstavnik Uprave policije MUP-a Vladimir Stojanov, dok se Aleksandar Bandulaja takođe iz UP MUP-a, osvrnuo na značaj osnivanja i funkcionisanja lokalnog saveta za bezbednost, naglasivši važnost saradnje građana i policije radi podizanja nivoa bezbednosti na lokalu.

Predsednik Optšine Vrbas Milan Glušac prisutnima je prezentovao nekoliko projekata koje ova opština sprovodi, a tiču se različtih nivoa bezbednosti. Tako je prezentovana saradnja između Opštine i poljoprivrednika tokom obavljanja poljoprivrednih radova, kako bi se bezbednost učesnika u saobraćaju podigla na što viši nivo, ali i projekti koji se tiču bezebednosti dece i borbe protiv narkomanije.

Stručni skup “Jačanje saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama – delovanje lokalnih saveta za bezbednost”, kako je ocenjeno, treba da doprinese posvećenom, zajedničkom i odgovornom unapređenju bezbednosti u lokalnim zajednicama, a kroz saradnju lokalnih saveta za bezbednost. Skupu je prisustvovao i predsednik Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada Dušan Popović.