Стручни скуп “Јачање сарадње у остваривању безбедносне превенције у градовима и општинама – деловање локалних савета за безбедност”, на којем учествују представници Министарства унутрашњих послова и представници локалних самоуправа, одржан је данас у Скупштини Града Новог Сада.27-11-18-1

Стручни скуп организује МУП Републике Србије уз подршку “Ханс Зајдел” фондације, а присутне учеснике поздравио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, поручивши да је само безбедан грађанин слободан грађанин.

– Сигуран сам да је неопходно да сви заједно радимо на дизању свести грађана о безбедности. А људи једино у пуном осећају безбедноси могу да дају свој максимум по свим аспектима свакодневног живота, али и учешћа у напретку друштва. Захваљујем вам се што сте одабрали Нови Сад за овакав стручни скуп и верујем да ће он допринети унапређењу безбедности и квалитету живота како у Новом Саду тако и у Србији – казао је председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић.

btrhdr

Представник Фондације “Ханс Зајдел” Луц Кобер истакао је важност сарадње полиције у локалној заједници и локалних савета за безбедност, поручивши да је Министарство унутрашњих послова један од најважнијих партнера “Ханс Зајдел” фондације.

Учеснике је поздравио и представник Управе полиције МУП-а Владимир Стојанов, док се Александар Бандулаја такође из УП МУП-а, осврнуо на значај оснивања и функционисања локалног савета за безбедност, нагласивши важност сарадње грађана и полиције ради подизања нивоа безбедности на локалу.

Председник Оптшине Врбас Милан Глушац присутнима је презентовао неколико пројеката које ова општина спроводи, а тичу се различтих нивоа безбедности. Тако је презентована сарадња између Општине и пољопривредника током обављања пољопривредних радова, како би се безбедност учесника у саобраћају подигла на што виши ниво, али и пројекти који се тичу безебедности деце и борбе против наркоманије.

Стручни скуп “Јачање сарадње у остваривању безбедносне превенције у градовима и општинама – деловање локалних савета за безбедност”, како је оцењено, треба да допринесе посвећеном, заједничком и одговорном унапређењу безбедности у локалним заједницама, а кроз сарадњу локалних савета за безбедност. Скупу је присуствовао и председник Савета за јавни ред и мир и безбедност Скупштине Града Новог Сада Душан Поповић.