Зимска манифестација Ледена шума, која се одржава трећу годину у Дунавском парку, отворена је вечерас свечаним програмом, ватрометом и свирком. Овогодишња Ледена шума трајаће 45 дана и како је речено, омогућиће јединствени спој дружења, забаве, рекреације и културних дешавања.07-12-18-5

Обраћајући се присутнима на свечаном отварању, председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић истакао је да нам природа није дала планине, али да, захваљујући Леденој шуми, најмлађи Новосађани могу да уживају у зимским чаролијама.

– Дечије импресије су увек везане за зимске чаролије и ово је прилика да управо такве чаролије осете најмлађи Новосађани, али и сви они који у наредном периоду посете Нови Сад – поручио је председник градског парламента Здравко Јелушић, устврдивши да је клизалиште у Леденој шуми највеће у Србији и једно од највећих на Балкану.

Он се осврнуо на утицај оваквих манифестација на туристичку понуду, појаснивши да због тога Нови Сад годишње има све више туриста.07-12-18-6

– Великом броју туриста допринос дају културне манифестације. Људи који посете Нови Сад памте наш град по лепим тренуцима које су овде провели. Поред тога, не заборавимо да је исконска потреба људи да имају празнике и да се нечему радују. Ово је право време, пред Нову годину, да наши најмлађи суграђани, као и њихови гости, искрено уживају у Леденој шуми у Дунавском парку – закључио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, који је заједно са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином присуствовао отварању манифестације.

Новосадски баскеташ и један од светских првака у баскету три-на-три Стефан Стојачић казао је да је манифестација Ледена шума јединствена у Србији.07-12-18-7

– Када је покренута одмах је скренула пажњу и одлично је што деца током зиме и на отвореном могу да се баве физичком активношћу – рекао је Стојачић.

У оквиру Ледене шуме у централним делу Дунавског парка постављено је уређено клизалиште, које се са пратећом кружном стазом око језера у парку простире на површини од 1.300 метара квадратних, а посетиоцима је омогућено клизање када је спољна температура и до 15 степени. Поред клизалишта постављен је кафе-ресторан намењен посетиоцима парка, а такође ту је и Снежни град, изложбено продајни простор намењен презентацији локалних уметника, али и гастрономско-зимским специјалитетима.