Današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge prisustvovalo je desetak građana koji su se obratili za rešavanje svojih problema. Predstavnici više zgrada u Ljermontovoj ulici suočeni su sa, prema njihovim rečima, višedecenijskim problemima, prvenstveno komunalnim i urbanističkim, a naveli su i nerešene imovinsko-pravne probleme. Kako su naglasili, njihovi stanovi pripadaju prvoj zoni za plaćanje poreza, što oni redovno izmiruju, ali zauzvrat nemaju adekvatne uslove za život u tim objektima. Najveći problemi su u zgradama 2 i 4 gde se nalaze samačke sobe, koje su vremenom njihovi stanari pretvorili u stanove, samostalno je svako izgradio kupatilo, ali kanalizacija nije legalno urađena, već je sprovedena po spoljnim delovima zgrada. Te cevi često pucaju, kada dolazi do izlivanja na ulicu, što predstavlja opasan izvor zaraze – zabrinuti su stanari tih zgrada, ali i okolnih.

Zajednički problem stanara u Ljermontovoj od broja 2 pa sve do broja 16, kako su naveli, je nepostojanje trotoara i pešačkih staza, nedostatak parking mesta, neosvetljene ulice i pasaži, kolovoz je prepun rupa i potrebno ga je asfaltirati, a zbog nedovoljne širine puta, kamioni JKP „Čistoća“ otežano prolaze, pa se kontejneri, kojih je takođe nedovoljno, neredovno prazne. Nekolicina stanara navela je i probleme prokišnjavanja ravnih krovova, a takođe imaju i veliki problem sa odvođenjem atmosferske kanalizacije prilikom većih padavina, kada voda prodire u podrume i do 50 centimetara visine.

Komisiji se pismenim putem obratilo Udruženje „Fruška gora“ iz Ledinaca sa nekoliko predstavki, koje se odnose na ukidanje autobuske linije 75 i neredovno saobraćanje gradskih autobusa do Novih Ledinaca. Oni takođe navode i to da je nedovoljno da njihovo selo ima lekara samo svaki drugi dan, a da vikendom lekar ne radi.

Na sednici su razmatrani i svi pristigli odgovori od nadležnih na prethodno upućene predstavke i postavljena pitanja i oni će biti prosleđeni na kućne adrese sugrađana koji su ih postavili.