Данашњој седници Комисије за представке и предлоге присуствовало је десетак грађана који су се обратили за решавање својих проблема. Представници више зграда у Љермонтовој улици суочени су са, према њиховим речима, вишедеценијским проблемима, првенствено комуналним и урбанистичким, а навели су и нерешене имовинско-правне проблеме. Како су нагласили, њихови станови припадају првој зони за плаћање пореза, што они редовно измирују, али заузврат немају адекватне услове за живот у тим објектима. Највећи проблеми су у зградама 2 и 4 где се налазе самачке собе, које су временом њихови станари претворили у станове, самостално је свако изградио купатило, али канализација није легално урађена, већ је спроведена по спољним деловима зграда. Те цеви често пуцају, када долази до изливања на улицу, што представља опасан извор заразе – забринути су станари тих зграда, али и околних.

Заједнички проблем станара у Љермонтовој од броја 2 па све до броја 16, како су навели, је непостојање тротоара и пешачких стаза, недостатак паркинг места, неосветљене улице и пасажи, коловоз је препун рупа и потребно га је асфалтирати, а због недовољне ширине пута, камиони ЈКП „Чистоћа“ отежано пролазе, па се контејнери, којих је такође недовољно, нередовно празне. Неколицина станара навела је и проблеме прокишњавања равних кровова, а такође имају и велики проблем са одвођењем атмосферске канализације приликом већих падавина, када вода продире у подруме и до 50 центиметара висине.

Комисији се писменим путем обратило Удружење „Фрушка гора“ из Лединаца са неколико представки, које се односе на укидање аутобуске линије 75 и нередовно саобраћање градских аутобуса до Нових Лединаца. Они такође наводе и то да је недовољно да њихово село има лекара само сваки други дан, а да викендом лекар не ради.

На седници су разматрани и сви пристигли одговори од надлежних на претходно упућене представке и постављена питања и они ће бити прослеђени на кућне адресе суграђана који су их поставили.