Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su delegacije gradova i opština koje su u poseti Novom Sadu povodom obeležavanja 1. februara Dana Grada Novog Sada.1-2-19-1

Između ostalih, Novi Sad su posetili predstavnici gradova pobratima kao što su Norič, Budva, Temišvar, Nižnji Novgorod i Gomelj, kao i delegacije Lublina, Krfa, Beča, Kumanova, Banjaluke, Gračanice, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Osijeka.

– Bogatstvo jednog grada se oslikava u tome koliko ima prijatelja, a danas iz Gradske kuće šaljemo lepu sliku jer su tu predstavnici gradova i opština iz regiona, Evrope i celog sveta, ali i iz Srbije. Ponosan sam što Novi Sad ima toliko dragih gostiju i zahvaljujem im se što zajedno sa nama slave 271. rođendan našeg grada. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, ali i da iz godine u godinu budemo što atraktviniji kao partneri za širenje međunarodne saradnje.1-2-19-2

Goste ćemo često imati tokom ove godine pošto smo Omladinska prestonica Evrope i biće mnogo atraktivnih događaja i programa – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poželeo je srećan praznik svim građanima Novog Sada naglasivši da su veze tog grada sa Novim Sadom mnogostruke.

– Mnogo ljudi iz Republike Srpske, Krajine, Bosne i Hercegovine je u Novi Sad i Vojvodinu dolazilo u različitim talasima. Takođe, čvrste su veze između dve gradske administracije, u našim odnosima vlada potpuna otvorenost i nekoliko puta godišnje se srećemo i razmenjujemo iskustva o svim bitnim temama. Grad Banjaluka je isto grad mladih, a imamo podršku Novog Sada i kada je reč o projektu Evropska prestonica kulture.1-2-19-3

Banjaluka je ušla u finale takmičenja za tu titulu za 2024. godinu, pa se nadamo da ćemo ići stopama Novog Sada i osvojiti vredno evropsko priznanje – izjavio je Radojičić.

Uz čestitke povodom rođendana Novog Sada, predsednik opštine Tivat Siniša Kosovac rekao je da Tivat i Novi Sad neguju dogogodišnje neraskidivo prijateljstvo i sarađuju u oblastima sporta, kulture i turizma.