Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примили су делегације градова и општина које су у посети Новом Саду поводом обележавања 1. фебруара Дана Града Новог Сада.1-2-19-1

Између осталих, Нови Сад су посетили представници градова побратима као што су Норич, Будва, Темишвар, Нижњи Новгород и Гомељ, као и делегације Лублина, Крфа, Беча, Куманова, Бањалуке, Грачанице, Источног Сарајева, Загреба и Осијека.

– Богатство једног града се осликава у томе колико има пријатеља, а данас из Градске куће шаљемо лепу слику јер су ту представници градова и општина из региона, Европе и целог света, али и из Србије. Поносан сам што Нови Сад има толико драгих гостију и захваљујем им се што заједно са нама славе 271. рођендан нашег града. Трудићемо се да будемо добри домаћини, али и да из године у годину будемо што атрактвинији као партнери за ширење међународне сарадње.1-2-19-2

Госте ћемо често имати током ове године пошто смо Омладинска престоница Европе и биће много атрактивних догађаја и програма – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић пожелео је срећан празник свим грађанима Новог Сада нагласивши да су везе тог града са Новим Садом многоструке.

– Много људи из Републике Српске, Крајине, Босне и Херцеговине је у Нови Сад и Војводину долазило у различитим таласима. Такође, чврсте су везе између две градске администрације, у нашим односима влада потпуна отвореност и неколико пута годишње се срећемо и размењујемо искуства о свим битним темама. Град Бањалука је исто град младих, а имамо подршку Новог Сада и када је реч о пројекту Европска престоница културе.1-2-19-3

Бањалука је ушла у финале такмичења за ту титулу за 2024. годину, па се надамо да ћемо ићи стопама Новог Сада и освојити вредно европско признање – изјавио је Радојичић.

Уз честитке поводом рођендана Новог Сада, председник општине Тиват Синиша Косовац рекао је да Тиват и Нови Сад негују догогодишње нераскидиво пријатељство и сарађују у областима спорта, културе и туризма.