Џез концерт градоначелника Улма Гинтера Циша на бубњевима и новосадског пијанисте Александра Дујина, уз музичаре из Новог Сада и немачког града, одржан је вечерас у препуној Свечаној сали Градске куће. Концерт, којем је домаћин био председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, одржан је као резултат сарадње пријатељских градова Улма и Новог Сада.08-03-19-1

– И ово је доказ да нисмо случајно Европска престоница културе 2021. године, кад нам градоначелник Улма, заједно са Александром Дујином кога сви знамо у овом граду, вечерас приреде концерт. То је још један доказ да смо у правом смислу речи Европска престоница културе – поручио је председник градског парламента Здравко Јелушић.

Он је додао да је интересантно и лепо видети да људи који воле џез седе вечерас у Градској кући.08-03-19-2

– И са тим такође шаљемо поруку колико у овом великом граду има простора да сви који желе да задовоље потребе могу то да ураде и на овако добро организован начин – истакао је Јелушић.

Присутнима се обратио и Александар Дујин, а представљајући џез квинтет, он се захвалио присутнима што су дошли, објаснивши да сарадња са градоначелником Улма датира још од 2006. године. Од тада, градоначелник Улма Гинтер Циш био је гостујући бубњар на многим концертима “Александар Дујин Оркестра”.

Нови Сад и Улм имају потписан споразум о партнерској сарадњи, а два града сарађују и у оквиру Савета дунавских градова, односно Дунавске стратегије Европске уније. Подршка Улма Новом Саду није изостала ни приликом кандидатуре за Европску престоницу културе.08-03-19-3

Поред градоначелника Улма Гинатера Циша и Александра Дујина, на вечерашњем концерту вокална извођења приредила је Невена Рељин, контрабас је свирао Улрих Кун, а саксофонске импровизације дело су Бертолда Фишера.