Savet za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i omladini na današnjoj sednici razmatrao je i jednoglasno usvojio Predlog zaključka o oslobađanju obaveze plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, Grada Novog Sada, kao investitora na izgradnji 152 stambene jedinice, u Futogu, u ulicama Slaviše Vajnera Čiče i dr Milana Nikolića, u cilju obezbeđenja trajnih stambenih rešenja za najugroženije izbeglice, u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 7.

Stambeni objekat namenjen je obezbeđenju stambenih rešenja za najugroženije izbeglice sa teritorije Grada Novog Sada, iz kategorija utvrđenih Regionalnim stambenim programom. Finansiranje izgradnje 152 stambene jedinice obezbeđuje se kroz donatorska sredsgva fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Infrastrukturno opremanje zemljišta u javnoj svojini Grada Novog Sada za izgradnju 152 stambene jedinice, kao i uređenje površine javne namene oko stambenih objekata obezbeđuje i finansira Grad Novi Sad.

Prihvaćeni predlog upućen je Skupštini grada na razmatranje, a naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine u petak, 10. maja.