Савет за здравствену заштиту, социјалну заштиту и друштвену бригу о деци и омладини на данашњој седници разматрао је и једногласно усвојио Предлог закључка о ослобађању обавезе плаћања доприноса за уређивање грађевинског земљишта, Града Новог Сада, као инвеститора на изградњи 152 стамбене јединице, у Футогу, у улицама Славише Вајнера Чиче и др Милана Николића, у циљу обезбеђења трајних стамбених решења за најугроженије избеглице, у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 7.

Стамбени објекат намењен је обезбеђењу стамбених решења за најугроженије избеглице са територије Града Новог Сада, из категорија утврђених Регионалним стамбеним програмом. Финансирање изградње 152 стамбене јединице обезбеђује се кроз донаторска средсгва фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе. Инфраструктурно опремање земљишта у јавној својини Града Новог Сада за изградњу 152 стамбене јединице, као и уређење површине јавне намене око стамбених објеката обезбеђује и финансира Град Нови Сад.

Прихваћени предлог упућен је Скупштини града на разматрање, а наћи ће се на дневном реду седнице Скупштине у петак, 10. маја.