Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge razmatrane su predstavke predstavnika zgrade u Ulici Oblačića Rada broj 25, koji već duži niz godina imaju problem sa atmosferskom kanalizacijom. Kako u svojoj predstavci navode, neko je greškom, pre više godina, odvod za fekalnu kanalizaciju iz zgrada u Veselina Masleše, spojio sa njihovim odvodom za atmosfersku kanalizaciju, koja se pri većim padavinama sada izliva na trotoare i prilaze i pravi im veliki problem. Prema njihovim rečima smrad je neizdrživ, a veoma su uplašeni i za zdravlje svoje dece i sopstveno, jer može doći do zaraze.

Problem sa odvođenjem atmosferske kanalizacije imaju i stanovnici u Ulici Maksima Gorkog na brojevima 8a, 8b i 8c, koji u svom dopisu apeluju na nadležne da im pomognu da spreče propadanje njihovih zgrada usled nerešenog pitanja problema kanalizacione mreže ispred zgrade i nerešenog odvođenja atmosferskih voda sa susednih parcela. Kako su naveli, atmosferske vode se slivaju u neadekvatnu kanalizaciju, koja prolazi ispod temelja njihove zgrade i uliva se u kanalizacionu mrežu ispred zgrade. Svaka jača kiša dovodi do izlivanja u podrume velike količine vode, čime se podrivaju temelji zgrade, a dolazi i do pucanja zidova u stanovima niže spratnosti.

Stanari zgrade u Ulici Ilije Vučetića broj 2 uputili su inicijativu za uklanjanje velikog stabla topole u njihovom dvorištu koja prilikom cvetanja, kako su naveli, pravi ogromne probleme svim stanovnicima sa alergijskim smetnjama, a takođe zbog svoje veličine predstavlja smetnju u dvorištu.

Članice i članovi Komisije su jednoglasno prihvatili zaključke da se sve predstavke upute na adrese nadležnih službi i preduzeća za dobijanje odgovora, kako bi se problemi građana što pre rešili.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na ranije podnete predstavke i oni će biti prosleđeni građanima na kućne adrese.