Традиционални Новосадски маратон, 27. по реду, одржаће се наредне недеље, 13. октобра и све је спремно за његово одржавање, истакнуто је на данашњем састанку Организационог одбора Новосадског маратона, градских служби, предузећа и установа, које учествују у организацији трке. Састанак је одржан у Скупштини Града Новог Сада и водио га је председник градског парламента и председник Организационог одбора Новосадског маратона Здравко Јелушић, поручивши да спортска манифестација мора бити организована и реализована тако да учесници буду задовољни, али и да се што мање ремети саобраћај у граду током одржавања трке.

– Новосадски маратон, за више од четврт века одржавања, постао је новосадски бренд. То је догађај по чему наш град постаје пропознатљив у целом свету – подвукао је председник Скупштине града Здравко Јелушић на састанку Организационог одбора.

Припреме за 27. Новосадски маратона почеле су пре неколико недеља, а данашњи састанак је последњи пред трку. Како је речено све градске и друге службе и установе спремно дочекују трку, како би традицонална спортска манифестација протекла у најбољем реду.

Поред маратона, који се може трчати и штафетно, у недељу, 13. октобра организоваће се и низ других трка, попут трке на 33 км, трке на 25 км, рекреација – трка и шетња грађана на шест километара, полетарац – трка малишана и међу најпопуларнијима пузећа трка беба.

Из Организационог одбора наводе да и ове године, поред домаћих, очекују маратонце и маратонке из иностранства, како региона тако и из других крајева света. Уз њих, учешће су већ најавили припадници Војске Србије, МУП-а, али и ученици и ученице новосадских основних и средњих школа.