Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada na danas održanoj sednici utvrdili su predlog rešenja da se prostor od parcele 7848 do kompleksa specijalne namene, KO Novi Sad II (produžetak Ulice Sunčani kej), nazove po počasnoj građanki Novog Sada i velikoj humanitarki Dajani Bekli. Ovaj predlog došao je od Društva prijateljstva Novi Sad – Norič, a podržali su ga Crveni krst Novi Sad, Muzička škola “Isidor Bajić” i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”.

Komisija je takođe utvrdila predlog rešenje da se ulica na parceli br. 540/86, KO Novi Sad IV, na predlog dr Aleksandra Horvata kustosa Muzeja Vojvodine, nazove po nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada Jovanu Dejanoviću, dok bi ulica na parceli broj 540/85 iste KO, na predlog Odbora Manifestacije “Antićevi dani”, dobila naziv po književniku, esejisti, književnom i likovnom kritičaru, jednom od osnivača Manifestacije “Antićevi dani” i dugogodišnjem predsedniku žirija za dodelu nagrade Miroslav Antić, Drašku Ređepu.

Na današnjoj sednici Komisija je utvrdila predlog rešenja da se ulici u Novom Sadu, parcele br. 3900/13 i dr, KO Veternik, dodeli naziv po pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu Stevanu Baji Gardinovačkom, na predlog Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Milice Vlaisavljević.

Na današnjoj sednici članovi Komisije jednoglasno su doneli rešenja o utvrđivanju produžetka postojećih ulica i to za Ulicu novosadsku i Ulicu Moše Pijade u Kaću, potom Ulicu dunavsku u Ledincima, Ulicu Jana Martinka u Kisaču, Ulicu partizansku u Rumenki, Ulicu partizansku i Ulicu radničku u Stepanovićevu, Ulicu Milene Pavlović Barili i Ulicu Dinka Šimunovića u Petrovaradinu i Ulicu vinsku, Ulicu šimširovu, Ulicu ružin venac i Ulicu Ive Andrića u Sremskoj Kamenici.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.