Чланови Комисије за називе делова насељених места и јавних служби Скупштине Града Новог Сада на данас одржаној седници утврдили су предлог решења да се простор од парцеле 7848 до комплекса специјалне намене, КО Нови Сад II (продужетак Улице Сунчани кеј), назове по почасној грађанки Новог Сада и великој хуманитарки Дајани Бекли. Овај предлог дошао је од Друштва пријатељства Нови Сад – Норич, а подржали су га Црвени крст Нови Сад, Музичка школа “Исидор Бајић” и Школа за основно и средње образовање “Милан Петровић”.

Комисија је такође утврдила предлог решење да се улица на парцели бр. 540/86, КО Нови Сад IV, на предлог др Александра Хорвата кустоса Музеја Војводине, назове по некадашњем градоначелнику Новог Сада Јовану Дејановићу, док би улица на парцели број 540/85 исте КО, на предлог Одбора Манифестације “Антићеви дани”, добила назив по књижевнику, есејисти, књижевном и ликовном критичару, једном од оснивача Манифестације “Антићеви дани” и дугогодишњем председнику жирија за доделу награде Мирослав Антић, Драшку Ређепу.

На данашњој седници Комисија је утврдила предлог решења да се улици у Новом Саду, парцеле бр. 3900/13 и др, КО Ветерник, додели назив по позоришном, телевизијском и филмском глумцу Стевану Баји Гардиновачком, на предлог Савеза драмских уметника Војводине и Милице Влаисављевић.

На данашњој седници чланови Комисије једногласно су донели решења о утврђивању продужетка постојећих улица и то за Улицу новосадску и Улицу Моше Пијаде у Каћу, потом Улицу дунавску у Лединцима, Улицу Јана Мартинка у Кисачу, Улицу партизанску у Руменки, Улицу партизанску и Улицу радничку у Степановићеву, Улицу Милене Павловић Барили и Улицу Динка Шимуновића у Петроварадину и Улицу винску, Улицу шимширову, Улицу ружин венац и Улицу Иве Андрића у Сремској Каменици.

Након што мишљење дају Национални савети мађарске, словачке и русинске националне мањине и Савет за међунационалне односе Града Новог Сада, а надлежни покрајински секретаријат да претходну сагласност, Скупштина града ће расправљати о прихваћеним предлозима.