Председница Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) добитница је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2019. годину, једногласно је одлучено на данашњој, свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Највише градско признање додељено је Јоланд Корори за изузетно посвећен, несебичан и дугогодишњи хуманитарни, волонтерски и едукативан рад на подршци деци и породицама која воде животну битку против малигних обољења, храбрости и истрајности у реализацији акција којима се унапређује квалитет лечења и живота ове деце, као и подстицању и ширењу хуманости и емпатије у друштву.

Иницијативу да високо градско признање добије председница НУРДОР-а поднеле су Наташа Стефановић и Марија Башкало. Новчани део награде износи 130 хиљада динара.

Образлажући предлог, председница Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству Бранка Бежанов истакла је да је Јоланд Корора наша суграђанка, која својим трудом, залагањем и несебичним давањем доприноси да Нови Сад буде боља заједница у којој је на првом месту стварање најбољих могућих услова за лечење и негу деце оболеле од малигних обољења и хуманост. Бежанов је додала да је пружање помоћи деци и њиховим породицама у остваривању законских права на заштиту, едукацију и интеграцију, сарадња са надлежним службама у циљу унапређења и спровођења превенције, ране дијагностике и рехабилитације деце, сарадња са медицинским особљем задуженим за лечење деце оболеле од рака, поспешивање примарне здравствене заштите, основни циљеви које НУРДОР и њихова председница Јоланд Корора настоје сводневно да спроводе.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.