Чланови Комисије за називе делова насељених места и јавних служби Скупштине Града Новог Сада на данас одржаној седници утврдили су предлоге решења за називе неколико улица на Сајлову и Каћу.

На предлог Историјског архива Града Новог Сада, улица Сајлово 15 добила би назив по српском математичару, професору Универзитета у Београду и академику Српске краљевске академије Михаилу Петровићу Аласу, улица Сајлово 22 добила би назив по кљижевнику, професору универзитета, театрологу, председнику Матице српске Божидару Ковачеку, улица Сајлово 23 добила би назив по бившем фудбалском репрезентативацу Југославије и голману шампионске генерације ФК Војводине из 1966. године Илији Пантелићу, док би улица Сајлово 18 добила назив по фудбалеру Војводине, Партизана и репрезентације Југославије, једном од најбољих југословенских стрелаца свих времена Тодору Този Веселиновићу. На предлог архивског саветника у Архиву Војводине Милене Поповић Субић, улица Сајлово 9 добила би назив по првој Српкињи из Угарске која је завршила медицину др Корнелији Ракић, а улица Сајлово 20 добила би назив по првој српској песникињи на славеносербском језику Еустахији Арсић. Улица Сајлово 11, добила би назив по пијанисткињи, концертној певачици, композиторки Јованки Стојковић, на предлог Бојане Гаврић, док би на предлог групе запослених у Музеју Војводине, улица Сајлово 36, добила назив по песнику и правнику Димитрију Михајловићу.

На данашњој седници чланови Комисије донели су решења да се улицама у Каћу и то оној која је заједничка са Улицом војвођанском у Будисави, која почиње између кп 3367 и кп 1304/54, иде целом дужином кп 3494/2, кп 3494/1, кп 6519 и завршава се код границе са насељеним местом Будисава, да назив Улица војвођанска, док би на предлог Месне заједнице “Каћ” улици која излази на Улицу Вука Караџића, кп 2520/5, 2517/6 и др, добила назив по српском песнику Мирославу Мики Антићу.

Након што мишљење дају Национални савети мађарске, словачке и русинске националне мањине и Савет за међунационалне односе Града Новог Сада, а надлежни покрајински секретаријат да претходну сагласност, Скупштина града ће расправљати о прихваћеним предлозима.