Na današnjoj sednici Saveta za kulturu razmatran je Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopuni Programa rada Pozorišta mladih, Novi Sad za 2020. godinu.

Pozorište mladih, Novi Sad dostavilo je Gradskoj upravi za kulturu Odluku o izmenama i dopuni Programa rada Pozorišta mladih, kojom je Pozorište mladih odustalo od realizacije sledećih predstava: ,,Radni naslov ,,Pepeljuga“ u režiji Jagoša Markovića, ,,Radni naslov ,,Đelo“ u režiji Kokana Mladenovića i ,,Koprodukcija radni naslov „Evropa“ u režiji Petera Srpčića, pri čemu se iznos sredstava planiran za realizaciju ovih projekata preusmerava na realizaciju projekata ,,Radni naslov ,,Tri musketara“ u režiji Darijana Mihajlovića, ,,Radni naslov ,,Zečija škola“ u režiji Emilije Mrdaković i ,,Radni naslov ,,Kad sam bio garav“ u režiji Stevana Bodrože – rečeno je na sednici.

Takođe, Pozorištu mladih je odobren iznos od 4 miliona dinara koje će koristiti za realizaciju projekta ,,Troškovi gostovanja Pozorišta mladih u zemlji i inostranstvu januar 2020. godine – decembar 2020. godine“. Naime, predstava Pozorišta mladih „Na vukovom tragu“ je izabrana da predstavlja Srbiju i Novi Sad na festivalu „Mirai“ u Japanu, jednom od najznačajnijih svetskih festivala pozorišta za mlade i decu. Planirano je da se predstava igra u glavnom gradu Japana, Tokiju, 2020. godune, što je idealno vreme da se grad Novi Sad promoviše u ovoj dalekoj zemlji kao Evropska prestonica kulture, te kao središte kulturnih dešavanja u Srbiji.