На данашњој седници Савета за културу разматран је Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допуни Програма рада Позоришта младих, Нови Сад за 2020. годину.

Позориште младих, Нови Сад доставило је Градској управи за културу Одлуку о изменама и допуни Програма рада Позоришта младих, којом је Позориште младих одустало од реализације следећих представа: ,,Радни наслов ,,Пепељуга“ у режији Јагоша Марковића, ,,Радни наслов ,,Ђело“ у режији Кокана Младеновића и ,,Копродукција радни наслов „Европа“ у режији Петера Српчића, при чему се износ средстава планиран за реализацију ових пројеката преусмерава на реализацију пројеката ,,Радни наслов ,,Три мускетара“ у режији Даријана Михајловића, ,,Радни наслов ,,Зечија школа“ у режији Емилије Мрдаковић и ,,Радни наслов ,,Кад сам био гарав“ у режији Стевана Бодроже – речено је на седници.

Такође, Позоришту младих је одобрен износ од 4 милиона динара које ће користити за реализацију пројекта ,,Трошкови гостовања Позоришта младих у земљи и иностранству јануар 2020. године – децембар 2020. године“. Наиме, представа Позоришта младих „На вуковом трагу“ је изабрана да представља Србију и Нови Сад на фестивалу „Мираи“ у Јапану, једном од најзначајнијих светских фестивала позоришта за младе и децу. Планирано је да се представа игра у главном граду Јапана, Токију, 2020. годuне, што је идеално време да се град Нови Сад промовише у овој далекој земљи као Европска престоница културе, те као средиште културних дешавања у Србији.