Он-лајн обука за незапослене младе жене у области интернет програмирања 2020 почео је данас, а полазнице обуке, путем виртуелне платорме, поздравила је и подржала председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић. Обуку организује Новосадска женска мрежа, а циљ је да младе незапослене жене стекну знање и вештине из области интернет програмирања и тиме добију веће шансе за запошљавање. Обуку похађа 30-ак девојака из Војводине, а председница новосадског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић пожелела је полазницама да кроз предавања стекну нова знања, која „ћете применити у пракси и тако отворити себи пут ка новим пословима“.

– Град Нови Сад једна је од оних локалних самоуправа која своје ресурсе пажљиво планира и улаже у све оно што ће је учинити још атрактивнијом и привлачнијом, а свакако средином коју ће сви препознати као своје садашње или будуће место за живот – истакла је председница Скупштине Града Новог Сада.

Она је додала да се актуелној политици улагање у образовање и будуће радно ангажовање увек налази високо на листи приоритета и да ће тако бити и убудуће.

– Подизање стручне оспособљености незапослених девојака и младих жена из руралних општина код нас за интернет програмирање и одржавање веб презентација уклапа се и у циљеве наше Националне стратегије за младе за период од 2018. до 2020. године – прецизирала је MSc Маринковић Радомировић.

У оквиру обуке, полазнице ће проћи курс HTML-а, CSS-a, WordPress-a администарције и израде тема, хостинг окружење и друге програме и технологије.