Sednica Skupštine Grada Novog Sada, treća po redu, održaće se u petak, 2. oktobra, a na Dnevnom redu predstojeće sednice biće oko 70 tačaka, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je, kao najbitnije tačke Dnevnog reda izdvojila Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Novog Sada za prošlu godinu, istovremeno ustvrdivši da će se na Dnevnom redu sednice naći izveštaji poslovanja gradskih preduzeća i ustanova za 2019, te izveštaji navedenih ustanova za prvih šest meseci ove godine.

– Nakon konstitutivne, a potom i prethodne sednice, kada su izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća, pred nama je sednica sa nešto više tačaka Dnevnog reda. To je pokazatelj da se nakon lokalnih izbora gradski parlament vraća u svoj ustaljeni ritam – ocenila je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da će odbornici i odbornice raspravljati i o kadrovskim rešenjima, odnosno o imenovanju v.d. direktora „Novosadske toplane“, „Informatike“, „Tržnice“ i Stambene agencije.

– Kao tačku bih izdvojila Odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Novog Sada i Administracije Petrogradskog rejona Sankt-Peterburga, što je pokazatelj da Novi Sad širi svoj krug prijatelja, čime jedni druge podstičemo na saradnju, kako sada tako i u budućnosti – zaključila je Marinković Radomirović.

Predsednica gradskog parlamena se osvrnula i na Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2020/2021. godinu, precizirajući da Novi Sad nastavlja sa „podrškom darovitim studentima sa ciljem da i finansijskom podrškom podstakne vredne studente u svom trudu i radu.“

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, zbog epidemioloških mera, održaće se u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.