Седница Скупштине Града Новог Сада, трећа по реду, одржаће се у петак, 2. октобра, a на Дневном реду предстојеће седнице биће око 70 тачака, најавила је на данашњој конференцији за новинаре председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је, као најбитније тачке Дневног реда издвојила Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Новог Сада за прошлу годину, истовремено устврдивши да ће се на Дневном реду седнице наћи извештаји пословања градских предузећа и установа за 2019, те извештаји наведених установа за првих шест месеци ове године.

– Након конститутивне, а потом и претходне седнице, када су изабрани градоначелник, његов заменик и чланови Градског већа, пред нама је седница са нешто више тачака Дневног реда. То је показатељ да се након локалних избора градски парламент враћа у свој устаљени ритам – оценила је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да ће одборници и одборнице расправљати и о кадровским решењима, односно о именовању в.д. директора „Новосадске топлане“, „Информатике“, „Тржнице“ и Стамбене агенције.

– Као тачку бих издвојила Одлуку о успостављању сарадње између Града Новог Сада и Администрације Петроградског рејона Санкт-Петербурга, што је показатељ да Нови Сад шири свој круг пријатеља, чиме једни друге подстичемо на сарадњу, како сада тако и у будућности – закључила је Маринковић Радомировић.

Председница градског парламена се осврнула и на Предлог одлуке о финансијској подршци Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду, за школску 2020/2021. годину, прецизирајући да Нови Сад наставља са „подршком даровитим студентима са циљем да и финансијском подршком подстакне вредне студенте у свом труду и раду.“

Седница Скупштине Града Новог Сада, због епидемиолошких мера, одржаће се у великој сали Скупштине АП Војводине.