Komisija za predstavke i predloge nastavila je sa dosadašnjom praksom prijema građana kako bi mogli, u neposrednom obraćanju članicama i članovima Komisije, saopštiti svoje predstavke i predloge o problemima sa kojima se suočavaju.

Na današnjoj sednici Komsiji se obratio predstavnik skupštine stanara iz Železničke ulice broj 11, sa pritužbom na rad Gradske uprave za inspekcijske poslove. Kako je naveo, stanari ove zgrade obratili su se inspekciji kako bi izašli na teren i sprečili postavljanje kanalizacionih cevi sa spoljašnje strane zgrade na broju 13 od strane privatnog investitora, jer je zbog navednih radova, kako tvrdi, ugrožena zgrada na broju 11. Predstavnik skupštine stanara naveo je da je na teren izašao komunalni inspektor koji je konstatovao da to nije nadležnost ove službe, dok je Građevinska inspekcija izašla na teren naknadno, kako tvrdi, po završetku radova.

Komisija je jednoglasno donela Zaključak da će predstavku nezadovoljnog sugrađanina uputiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove na razmatranje i rešavanje ovog problema, a nakon dobijenog odgovora obavestiće i podnosioca predstavke.

S obzirom da je ovo bila prva sednica u novom sazivu, dogovoreno je da se sednice i dalje održavaju svake prve srede u mesecu, jer su građani već stekli naviku da u tom terminu mogu neposredno da se obraćaju sa svojim predstavkama i predlozima, a članice i članovi Komisije su se saglasili da je potrebno nastaviti i sa obilascima mesnih zajednica i direktnim razgovorima sa građanima.