Комисија за представке и предлоге наставила је са досадашњом праксом пријема грађана како би могли, у непосредном обраћању чланицама и члановима Комисије, саопштити своје представке и предлоге о проблемима са којима се суочавају.

На данашњој седници Комсији се обратио представник скупштине станара из Железничке улице број 11, са притужбом на рад Градске управе за инспекцијске послове. Како је навео, станари ове зграде обратили су се инспекцији како би изашли на терен и спречили постављање канализационих цеви са спољашње стране зграде на броју 13 од стране приватног инвеститора, јер је због наведних радова, како тврди, угрожена зграда на броју 11. Представник скупштине станара навео је да је на терен изашао комунални инспектор који је констатовао да то није надлежност ове службе, док је Грађевинска инспекција изашла на терен накнадно, како тврди, по завршетку радова.

Комисија је једногласно донела Закључак да ће представку незадовољног суграђанина упутити Градској управи за инспекцијске послове на разматрање и решавање овог проблема, а након добијеног одговора обавестиће и подносиоца представке.

С обзиром да је ово била прва седница у новом сазиву, договорено је да се седнице и даље одржавају сваке прве среде у месецу, јер су грађани већ стекли навику да у том термину могу непосредно да се обраћају са својим представкама и предлозима, а чланице и чланови Комисије су се сагласили да је потребно наставити и са обиласцима месних заједница и директним разговорима са грађанима.