Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge na današnjoj sednici obratilo se nekoliko građanki i građana svojim predstavkama u kojima su izneli probleme koji im stvaraju poteškoće.

Upravnica stambene zajednice zgrade na uglu Gogoljeve i Miše Dimitrijevića ukazala je na problem koji stvaraju nesavesni vozači parkirajući svoja vozila na zelenoj površini ispred te zgrade. Problem je još izraženiji u slučaju kiše, jer tada nanose blato na trotoar preko kojeg prelaze da bi se tu parkirali. Prema njenim rečima, postavljanje stubića bilo bi rešenje ovog problema, a Komisija će ovu predstavku uputiti JKP „Gradsko zelenilo“ na razmatranje i rešavanje.

U Sremskoj Kamenici građani u delu Mali do imaju problem sa nedovršenom uličnom rasvetom i neasfaltiranom pešačkom stazom, pa često dolazi do povređivanja pešaka koji su primorani tuda da prolaze.

Predstavnik stanara ulica oko Jodne banje (Nikola Tesla i Đorđa Bešlina) ukazao je na problem izlivanja fekalne kanalizacije prilikom jačih pljuskova. Zbog toga, kako je naveo, strahuju od širenja zaraze, a širi se i nesnosan smrad i tokom izlivanja, a i duže vreme nakon povlačenja tih voda.

Komisiji je stigla i pisana predstavka u kojoj se predlaže postavljanje jarbola za isticanje državne zastave na platou na Petrovaradinskoj tvrđavi i vraćanje obeliska na humku – grob Batajničkih mučenika u Petrovaradinu.

Sve predstavke biće upućene nadležnim službama i institucijama na razmatranje i rešavanje, a građani će odgovore dobiti na kućne adrese.